Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus Pasakų parko pašonėje – siaubo filmo verti vaizdai: milžiniška pušis virto ant daugiabučio

Po parą visą Lietuvą tebetalžančios audros, žaliausiu Vilniaus rajonu tituluojamuose Lazdynuose gausybė nuostolių. Bene didžiausius kol kas sukėlė ant daugiabučio virtęs medis. Jis visiškai užblokavo įvažiavimą į kiemą ir suknežino šalimais stovintį automobilį. Namo gyventojai 15min pasakojo, kad dėl netvarkingos miško juostos į savivaldybę kreipėsi jau ne kartą. Nukirsti planuojamus medžius specialistai sužymėjo dar pernai vasarą, tačiau iki šiol nieko nedarė.
Temos: 3 Lazdynai Audra Medis

Pirmadienio rytą vis dar žliaugiant lietui, Lazdynai labiau priminė postapokaliptinį siaubo filmą, nei ramų gyvenamąjį sostinės rajoną.

Maždaug 9 valandą ryto vietos gyventojai ėmė dalytis nuotraukomis, kuriose užfiksuota, kaip netoli seniūnijos pastato medis prispaudė šalikelėje priparkuotą automobilį ir užblokavo vieną važiojamosios dalies juostą.

Per plauką nuo tragedijos

Tačiau bene baisiausias vaizdas atsivėrė prie Architektų gatvės 110 numeriu pažymėto daugiabučio – ant jo užvirto šimtametė pušis.

Pirmame aukšte gyvenanti Irena pasakojo tik neseniai grįžusi iš sodybos, o apie nuvirtusį medį moteriai papasakojo kaimynas.

„Mano langai į kitą pusę išeina, buvo didžiulis vėjas, labai ošė ir traškėjo viskas, mes gi čia prie pat tų medžių“, – moteris tikino neįtarusi apie nelaimę.

Namo gyventoja tvirtino, kad dėl itin prastos medžių būklės susirūpino jau senokai ir pati skambino į savivaldybę, tačiau valdininkų pažadai taip ir netapo veiksmais.

„Aš skambinau dar užpernai pavasarį. Tada man buvo pasakyta, kad dabar paukščiai peri ir niekas nieko nekirs, gal rugpjūtį. Informavau apie probemą ir sutikau, kad reikėtų palaukti.

Tuomet atvažiavo specialistai praėjusią vasarą ir sužymėjo tuos medžius, kuriuos reikia kirsti. Tačiau per metus taip ir neatsirado laiko sutvarkyti šitos parko dalies“, – pasakojo Irena.

VIDEO: Lazdynuose medis virto ant daugiabučio: gyventojai dėl tragiškos parko būklės skundėsi dar užpernai

Pasak vietos gyventojos, kiekvieną kartą po smarkesnės audros ar liūties, visas daugiabučio kiemas būna nuklotas lūžusiomis šakomis, kartais matyti ir nuvirtę medžiai, tačiau toks aplaidus valdininkų požiūris kelia pavojų, mat čia pat veikia ir vaikų darželis.

Moters nuogąstavimai, deja, neliko be pagrindo – po naktį sostinę nuplovusios audros, didžiulis beržas virto ir į ugdymo įstaigos pusę. Laimei, niekas nenukentėjo.

Vilniaus Lazdynų mikrorajone audra pridarė žalos: ant daugiabučio užvirto medis
Vilniaus Lazdynų mikrorajone audra pridarė žalos: ant daugiabučio užvirto medis

„Šitokioje vietoje gyvename, baisu net įeiti į mišką, o dabar jau bus baisu ir į šaligatviu eiti, kas ten žino, kokia būklė tų medžių po audros?“ – kėlė klausimus lazdynietė.

Pasak Irenos, prieš kurį laiką vykę Pasakų parko tvarkybos darbai Lazdynų nepasiekė.

„Karoliniškių pusė ten, tai sutvarkyta viskas. O va mūsų pusė labai prastai atrodo“, – svarstė Lazdynų gyventoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas