Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LCC tarptautinis universitetas pradeda naujo Mokymosi centro ir kavinės statybas

LCC tarptautinis universitetas pasiekė svarbų etapą savo plėtroje, oficialiai pradėdamas ilgai lauktas Mokymosi centro ir kavinės statybas. Šis projektas, kuris padidins universiteto teritoriją papildomais 1700 kvadratiniais metrais, žymi naują LCC plėtros etapą. Statybos užtruks14 mėnesių, o pabaiga numatoma 2025 m. gruodžio mėnesį.
LCC tarptautiniame universitete Klaipėdoje pradėta statyti naują pastatą. Statybos truks 14 mėnesių.
LCC tarptautiniame universitete Klaipėdoje pradėta statyti naują pastatą. Statybos truks 14 mėnesių. / LCC nuotr.

Statybų pradžios ceremonijos metu LCC prezidentė Dr. Marlene Wall džiaugėsi ir dėkojo, kad šis projektas pagaliau taps realybe. Kartu su prezidente ceremonijoje dalyvavo buvęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, statybų bendrovės „Statmax“ atstovai bei LCC dėstytojai, darbuotojai ir studentai.

Savo kalboje prezidentė Dr. Marlene Wall akcentavo didžiulį universiteto augimą per pastaruosius 34 metus, dėstytojų ir darbuotojų indėlį bei pabrėžė įvairialypę studentų bendruomenę, atstovaujančią net 60 šalių.

LCC nuotr./LCC tarptautinio universiteto naujųjų erdvių vizualizacija
LCC nuotr./LCC tarptautinio universiteto naujųjų erdvių vizualizacija

Naujasis Mokymosi centras ir kavinė bus tiesiogiai sujungti su Michealsen centru, sukurdami modernią aplinką studentams mokytis, bendrauti ir mėgautis maistu. Šios statybos yra daugelio metų kruopštaus planavimo rezultatas, o projektą finansavo dosnūs rėmėjai iš Kanados, JAV ir Vokietijos, kurie skyrė iš viso 4,3 milijono eurų.

Specialūs padėkos žodžiai buvo skirti projekto architektui Algirdui Sviderskui ir statybų bendrovei „Statmax“ bei projekto statybų vadovui Gintarui Dovidaičiui už puikų bendradarbiavimą tarp visų projekto dalyvių.

Ceremonija baigėsi tradicine statybų pradžios simbolika, kai prezidentė Dr. Marlene Wall, buvęs meras Vytautas Grubliauskas, LCC universiteto studentų atstovybės prezidentė Melisa Matukaitytė, statybų vadovas Artūras Smilga, LCC universiteto viceprezidentas akademiniams reikalams Ph.D. Christopher Howard ir LCC universiteto kapelionas Joel Altena užsidėjo šalmus ir simboliškai perkasė pirmąją statybų aikštelės žemę.

LCC nuotr./LCC tarptautinio universiteto naujųjų erdvių vizualizacija
LCC nuotr./LCC tarptautinio universiteto naujųjų erdvių vizualizacija

Plėtodamas savo veiklą, LCC universitetas ir toliau sieks teikti pasaulinio lygio išsilavinimą bei kurti stiprią, įvairialypę bendruomenę Klaipėdoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento