Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 07

Lengvą koronaviruso formą gydosi kaip patys supranta: gydytojai vaistų nerašo, siūlo laukti

Prabėgo daugiau nei savaitė kai aktorė Ieva Labanauskaitė sužinojo užsikrėtusi COVID-19 infekcija. Pirmąsias dienas praleidusi ligoninėje, nestipria forma susirgusi mergina šiuo metu gydosi viename iš sostinėje esančių viešbučių. Koks yra gydymasis „namie“? Ogi labai paprastas, teigia I.Labanauskaitė. Anot merginos, tereikia laukti ir stiprinti sveikatą. Tiesa, kaip tai padaryti, gydytojai esą konkrečiai nenurodė, vaistų taip pat neišrašė.

Mergina 15min pasakoja, kad kovo pabaigoje į medikus kreipėsi pajutusi praradusi skonio ir kvapo receptorius. Kovo 27 d. jai buvo patvirtinta lengva COVID-19 forma.

Išleista iš Santaros klinikų, mergina iš pradžių persikėlė saviizoliuotis į savivaldybės parengtą pastatą Vasaros gatvėje, tačiau dėl prastų sąlygų kartu su kitais užsikrėtusiaisiais buvo iškelta į vieną iš sostinės viešbučių.

Asmeninio albumo nuotr./Vasaros g. 5, Ieva Labanauskaitė, viešbutis
Asmeninio albumo nuotr./Vasaros g. 5, Ieva Labanauskaitė, viešbutis

I.Labanauskaitė pasakoja, kad dabar sąlygos sveikti yra žymiai pagerėjusios. Be to, su ja kasdien bendrauja Antakalnio poliklinikos medikai, gardžiai maitina savivaldybės partneriai.

O kokiu būdu yra sveikstama nuo koronaviruso? Aktorė pasakoja, kad „stipriausias vaistas“ yra laukimas. Jos teigimu, gydytojai nėra skyrę gerti jokių vaistų ar papildų.

– Kaip atrodė medikų nurodymai jums tęsti gydymą? – paklausiau aktorės.

– Jokie. Nurodymai buvo tiesiog išbūti šitą laiką, stiprinti imunitetą, gerti vitaminus, stebėti mitybą ir neperšalti (...) ir virusas turėtų pats išnykti.

– Aš teisingai suprantu, kad jūs negeriate jokių vaistų?

– Taip. Tiesiog laukiu, – teigė mergina.

Pasak I.Labanauskaitės, kaip konkrečiai stiprinti imunitetą, gydytojai taip pat nenurodė – esą tenka remtis bendrosiomis žiniomis. Mergina pasakoja, kad šiuo metu geria vitaminą C ir D.

Tiesa, anaiptol ne visi susirgusieji COVID-19 gydosi taip pat kaip ir mergina. Aktorė prisiminė, kad kartu su ja palatoje gulėjusiam asmeniui, kuriam pasirodė plaučių uždegimo simptomų, buvo taikomas ir medikamentinis gydymas.

Plačiau apie tai, kaip gydomasi nuo koronaviruso ir kaip atrodo gyvenimas saviizoliacijoje, žiūrėkite šiame videoreportaže:

VIDEO: Išleido koronavirusą gydytis į namus: medikai sakė laukti, kol virusas pats išnyks

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas