Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LGBTQ bendruomenės protestas prie Seimo: raginima atsakingai balsuoti rinkimuose

Šeštadienį prie Seimo vyko „Rhythms of Resistance“ organizuota demonstracija, kurioje LGBTQ bendruomenė siekė atkreipti dėmesį į savo teises. Proteste dalyvavo apie 30 žmonių, grojančių įvairiais mušamaisiais instrumentais. Anot susirinkusiųjų, šis protestas yra ypač svarbus artėjant Seimo rinkimams.
BNS nuotr.
BNS nuotr.
Temos: 2 Protestas LGBT+

„Rinkimai ne birželį. (...) Labai svarbu, kad progresyviai mastantys žmonės ateitų ir išrinktų progresyvius žmones. (...) Labai svarbu ir kad jauni žmonės eitų balsuoti, nes mes galime tada kažką pakeisti“, – BNS teigė 26-erių sociologas Ivanas, paaiškindamas, kodėl LGBTQ bendruomenė vėl susirinko vos praėjus keturiems mėnesiams po Vilniuje vykusių eitynių.

„Tikrai taip, (prieš Seimo rinkimus susirenkame – BNS). Norime, kad būtų tam tikri politiniai sprendimai“, – BNS teigė proteste dalyvavęs 27-erių muziejaus gidas Erikas.

Proteste dalyvaujantys asmenys iškėlę laikė žaislinį rožinį buldozerį – anot jų, jis simbolizuoja naują pradžią. Žmonės taip pat laikė plakatus su užrašais „Čia stovės gay-rovės valstybė“, „Gal ir čia tvarkomės?!“ bei „Gender is a social construcion site“. 

Be to, jie dalino rankų darbo skrajutes–knygeles „Ko jums trūksta?“, kuriose išdėstomos LGBTQ poroms kylantys įstatyminiai iššūkiai, pavyzdžiui, dovanojant dovaną reikia mokėti gyventojų pajamų mokestį, o homoseksualios poros nebiologinis tėvas negali nupirkti vaikui receptinių vaistų ar nuvežti jo pas gydytoją.

„Ne vieną žingsnį valstybė turėtų padaryti, (...) o vienas pirmųjų, kurį galėtų priimti, tai, tarkim, nepilnamečių apsaugos įstatymą panaikinti, kuris iš esmės yra diskriminacinis ir nepagrįstas mokslu, toliau galėtų sekti partnerystės įstatymas, įsivaikinimas ir visa kita“, – sakė Erikas. 

Iš Japonijos atkeliavusi mainų programos studentė/as Liza teigė, kad proteste dalyvauja siekiant išreikšti save.

„Aš esu čia, kad išreikščiau save kaip nebinarinės lyties tapatybės asmuo, taip pat kaip beseksualios orientacijos žmogus. (...) Japonijoje situacija yra panaši, kaip Lietuvoje, turime problemų, tačiau jaučiu laimę, kad galiu save išreikšti“, – BNS sakė Liza. 

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.

Lietuvoje šiuo metu nėra įteisinta nei vyro ir moters, nei vienos lyties porų partnerystė. Ankstesni bandymai tą padaryti parlamente buvo nesėkmingi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas