Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 17

Liberalai bruzda: partijos vairo Antanui Guogai užleisti neketina

Nors Antanas Guoga nei patvirtina, nei paneigia ketinantis tapti nuolatiniu Liberalų sąjūdžio pirmininku, kiti šios partijos politikai jau imasi priemonių, kad tai neįvyktų.
Remigijus Šimašius ir Antanas Guoga
Remigijus Šimašius ir Antanas Guoga / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Liberalų sąjūdis pranešė, kad antradienį, 14 val., rengiama Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus ir Seimo nario Eugenijaus Gentvilo spaudos konferencija „apie planus dalyvauti Liberalų sąjūdžio pirmininko rinkimuose“.

Kuris iš dviejų politikų sieks partijos vairo, pranešime nedetalizuojama. Neoficialiomis 15min žiniomis, kandidatuoti nutarė Vilniaus meras R.Šimašius.

Liberalai ūmiai reaguoja į A.Guogos pasirodymą pirmadienį, LRT televizijos laidoje „Dėmesio centre“. Ten laikinasis partijos vadovas iš esmės sugriovė liberalų bandymus korupcijos skandalą izoliuoti ties Eligijumi Masiuliu. A.Guoga tiesioginiame eteryje pareiškė manantis, kad korupciniai ryšiai gali saistyti ir daugiau politikų iš partijos elito.

Antradienį jau pasigirdo ir pirmieji siūlymai A.Guogą šalinti iš liberalų gretų. Iniciatyvą iškėlė Šalčininkų liberalė, kandidatė į Seimą Julija Mackevič.

Savo ruožtu, politiniai oponentai jau spėlioja, kad garsus lošėjas savo elgesiu ne tiek kenkia Liberalų sąjūdžiui, kiek kloja pamatus nuosavos partijos steigimui. Tokiais pasvarstymais viešai pasidalijo Vilniaus vicemeras, socialdemokratas Gintautas Paluckas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas