Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 01 18 /10:49

Liberalcentristai svarsto apie jungimąsi su „Tvarka ir teisingumu“

Seimo rinkimuose triuškinamą nesėkmę patyrusi Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) kovo mėnesį per partijos suvažiavimą gali svarstyti galimybę jungtis prie „Tvarkos ir teisingumo“ partijos, dienraščiui „Lietuvos žinios“ teigia partijos pirmininko pavaduotoja Visagino merė Dalia Štraupaitė.
Partija „Tvarka ir Teisingumas“
Partija „Tvarka ir teisingumas“ / BFL nuotr.

„Dabar „tvarkiečiai“ yra mums artimiausi. Mums reikia galvoti apie partijos išlikimą“, – LŽ sakė politikė.

Pasak jos, oficialios derybos dėl vienijimosi dar nepradėtos, vyksta tik pokalbiai. D.Štraupaitė mano, kad susijungimo klausimas galėtų būti svarstomas per kovo pradžioje vyksiantį LiCS suvažiavimą.

„Žinoma, partijoje yra įvairių nuomonių. Tačiau man atrodo, kad sąjunga su Rolando Pakso vadovaujama partija būtų vienas geriausių variantų“, – neslėpė merė.

„Tvarkos ir teisingumo“ (TT) partija yra kažkada atskilusi nuo tos pačios liberalų šaknies.

Laikinai LiCS vadovaujantis Algis Čaplikas neskubėjo dalytis partijos ateities planais. Pasak jo, vyksta vidinė diskusija, specialiai sudaryta darbo grupė analizuoja visus įmanomus būties variantus. Apie susivienijimą su Liberalų sąjūdžiu liberalcentristai, anot pirmininko, kol kas nemąsto.

„Šiuo metu jie mums neįdomūs. Jų politinė arogancija – keistoka. Šiandien LS – tik vargana opozicija, turinti 10 varganų narių“, – teigė A.Čaplikas.

TT lyderis europarlamentaras R.Paksas vakar tikino jokių siūlymų iš LiCS nesulaukęs.

Papildyta 10.49 val. Laikraštis „Anykšta“ rašo, kad Anykščių liberalcentristų lyderis, buvęs rajono meras Alvydas Gervinskas, paprašytas komentaro nustebo.

„Nesąmonė! Neturiu ką komentuoti”, – emocingai kalbėjo A.Gervinskas. Jis teigė, kad liberalių jėgų sąjunga būtų logiška, tačiau „Tvarkos ir teisingumo“ jis jokiu būdu nepriskiria liberalioms jėgoms. „Geriau jau tada jungtis su konservatoriais“, – ironizavo buvęs Anykščių meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas