Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 12 /19:03

Liberalų sąjūdžio įstatai Eligijų Masiulį pakeisti leidžia tik Antanui Guogai

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ketvirtadienį apklausto Liberalų sąjūdžio pirmininko Eligijaus Masiulio kėdėn partijoje galėtų bent trumpam sėsti partijos vicepirmininkas Eugenijus Gentvilas, „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ pareiškė pirmasis E.Masiulio pavaduotojas, europarlamentaras Antanas Guoga. Tačiau partijos įstatuose numatyta, kad E.Masiulį gali pakeisti tik pats A.Guoga.
Eugenijus Gentvilas, Eligijus Masiulis ir Vitalijus Gailius
Eugenijus Gentvilas, Eligijus Masiulis ir Vitalijus Gailius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Liberalų sąjūdžio įstatuose numatyta, kad partijos pirmininkui nesant, jam atsistatydinus ar negalint eiti pareigų, jo pareigas eina pirmininko pirmasis pavaduotojas, o jam nesant ar negalint eiti pareigų – partijos valdybos paskirtas partijos pirmininko pavaduotojas.

Šiuo metu pirmasis Liberalų sąjūdžio pirmininko pavaduotojas yra A.Guoga.

Jis pats kol kas aiškina esą tapti partijos pirmininku visai nenori, nors kartu tvirtina, kad E.Masiulio vietoje po ketvirtadienio skandalo tikrai bent laikinai nusišalintų.

„Tikrai nėra mano vieno kompetencija. Aš, jei būčiau pirmininkas, laikinai sustabdyčiau narystę, kad netrukdyčiau. Man atrodo, būtų per sunku Eligijui vesti sąrašą, bet tai mano asmeninė nuomonė, o kokia partijos senbuvių nuomonė, kaip jie elgsis, sužinosime rytoj. Koks bebūtų jų sprendimas, aš tikrai palaikysiu, nes jie turi daugiau patirties šitose situacijose ir politikoje negu aš, kuris esu gana šviežias“, – laidoje „Lietuva tiesiogiai“ pareiškė A.Guoga.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Eugenijus Gentvilas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Eugenijus Gentvilas

Europarlamentaras tikina, kad partijai dabar geriausiai vadovautų E.Gentvilas.

„Aš tikrai nepretenduoju. Šiai dienai manau, kad dabartinė situacija susiklosčiusi būtų netinkamas momentas man imti vairą. Manau, kad toks žmogus kaip Eugenijus Gentvilas būtų tinkamas žmogus. Turbūt vienas iš tų kandidatų, kuris galėtų perimti, bet tai turėtų būti autoritetas, žmogus, kuris turi patirties, kuris daugelį metų politikoje. Tikrai neplanuoju, nenoriu konkuruoti, noriu padėti“, – laidoje „Lietuva tiesiogiai“ sakė jis.

Pats E.Gentvilas tikino partijos pirmininko posto netrokštantis. Pasak jo, niekas partijoje dabar šio posto nenori.

Viganto Ovadnevo / 15min nuotr./Antanas Guoga
Viganto Ovadnevo / 15min nuotr./Antanas Guoga

„Galėčiau sakyti taip pat, kaip Antanas Guoga, nei čia kas nori perimti šitoje situacijoje. Kiekvienas supranta, kad tektų keisti strategiją, įdirbį padarytą prarasti. Palaukime rytojaus. Visi mes čia sėdintys ir visuomenė pažįsta E.Masiulį, kaip iš principo europietiškos, modernios orientacijos žmogų, ir aš manau, kad jis žengs vienokį ar kitokį žingsnį. Dabar mes tik turime spėlioti, kaip pasielgs E.Masiulis. Man atrodo, kad jis įvertins civilizuotai ir tikrai kils klausimas valdyboje, kas tada. Šiandien aš pavardžių neįvardinsiu. Savo veržimosi į tą poziciją tikrai neturiu. Negaliu pasakyti, kad aš, ar kažkas kitas dabar trokštume perimti“, – kalbėjo E.Gentvilas.

E.Gentvilas tikino, kad partijos frakcija ketvirtadienį atidžiai išnagrinėjo savo pastaruosius sprendimus ir balsavimus ir nerado nieko, kas galėtų būti naudinga „MG Baltic“ ir vertintina kaip prekyba poveikiu.

E.Masiulis kol kas savo paaiškinimų dėl situacijos nepareiškė. Trumpai susitikęs su žiniasklaida prie savo namų jis tikino, kad savo vertinimą išplatins dar ketvirtadienį vakare arba vėliausiai penktadienį ryte.

STT teigia, kad šiuo metu ikiteisminiame tyrime turimi duomenys leidžia įtarti, kad galimai „MG Baltic“ koncerno atstovai už politinės partijos veikimą jų naudai perdavė itin stambaus masto kyšį (apie 100 000 eurų) Seimo nariui E.Masiuliui. Kratos atliktos „MG Baltic“ prezidento Dariaus Mockaus ir už koncerno valdomos žiniasklaidos verslą atsakingo viceprezidento Raimondo Kurlianskio kabinetuose. R.Kurlianskis sulaikytas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi