Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 07

Liberalų sąjūdžio kandidatų į Seimą ir EP sąrašus reitinguos visi partiečiai

Liberalų sąjūdžio kandidatų į Seimą bei Europos Parlamentą sąrašą reitinguos visi partiečiai, tačiau partijos lyderiui palikta galimybė pačiam apsispręsti, ar tapti sąrašo vedliu, šeštadienį patvirtino partijos taryba.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Iki šiol liberalų sąrašą minėtuose rinkimuose sudarinėjo partijos taryba, t.y. skyrių deleguoti atstovai.

„Priimtas sprendimas, kad reitinguosime visuotiniu partijos narių balsavimu – tą jau buvome pasitvirtinę, tačiau apsistojome ties tuo variantu, kad partijos pirmininkas, jam sutikus, automatiškai tampa rinkiminio sąrašo vedliu ir jau nedalyvauja reitingavime“, – BNS sakė partijos pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Anot jos, diskusijose buvo pateikta ir alternatyva, jog dėl sąrašo lyderio taip pat galėtų apsispręsti visa partija, tačiau pasilikta ties minėtu variantu, kadangi jau pati pirmininkė išrinkta visuotiniu balsavimu ir „pasitikėjimas yra, todėl nebereikėtų procedūros kartoti“.

Taip pat partijos taryba patvirtino rezoliuciją, kurioje, anot V.Čmilytės–Nielsen, liberalus požiūris į švietimą, regionų politiką ir socialinę atskirtį – rezoliucijoje deklaruoti tikslai išugdyti žmogų, pasirengusi laisvei, aiškiau reglamentuoti savivaldybių bendradarbiavimą, mažinti socialinę atskirtį sudarant lygias galimybes žmonėms nepriklausomai nuo jų gyvenamosios vietos, socialinės ar ekonominės padėties.

Taryba diskutavo apie pasirengimą Seimo rinkimams, politinę situaciją valstybėse.

Šeštadienį taip pat posėdžiavusi konservatorių taryba nusprendė nepalaikyti biudžeto ir prašyti prezidentą jį vetuoti. V.Čmilytė–Nielsen sako, kad jos vadovaujama partija biudžeto taip pat nepalaikys ir tokią rekomendaciją Seimo liberalams jau anksčiau yra išsakiusi partijos Valdyba.

„Diskusijose kalbėjome tik apie tai, kad kreipsimės į prezidentą dėl kartelės Seimo rinkimuose nuleidimo iki 3 procentų, prašydami pataisas vetuoti, jei Seimas kitą savaitę priims tokį sprendimą“, – sakė liberalų lyderė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas