Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 09

„Liepkalniui“ visu pajėgumu veikti neleis, bet vadovas žada nepasiduoti

Sostinėje esantis slidinėjimo centras „Liepkalnis“, tęsiantis COVID-19 pandemijai, negalės atsidaryti visu pajėgumu – čia galės vykti nebent profesionalių sportininkų ir individualios treniruotės. Tokį išaiškinimą dėl slidinėjimo centro veiklos 15min pateikė laikinai pareigas einančio sveikatos apsaugos ministro patarėja. Nepaisant to, „Liepkalnio“ vadovas Artūras Bielskus sako, jog centras ruošis, pūs sniegą ir galbūt atsidarys vėliau.
Liepkalnyje atidarytas slidinėjimo sezonas
Liepkalnyje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Klausimų, ar šįmet „Liepkalnis“ tikrai gali pradėti slidinėjimo sezoną, kilo po to, kai feisbuke pasirodė nuotraukos su čia pučiamu sniegu.

Atsakymą pateikė kadenciją baigiančio sveikatos apsaugo ministro patarėja Lina Bušinskaitė. Ji leido suprasti, kad „Liepkalnis“ negalės veikti kaip įprastai – ant kalno leidžiama treniruotis tik sportininkams, vykdyti individualias treniruotes su instruktoriumi.

„Pagal dabartinį Ekonominės veiklos rūšių klasifikatorių, slidinėjimo kalvų eksploatavimo veikla įeina į pramogų ir poilsio organizavimo veiklos klasę. Į sporto įrenginių eksploatavimo klasę įeina žiemos sporto arenų ir stadionų eksploatavimo veikla.

Taigi, slidinėjimo centruose ar arenose gali vykti, žinoma, laikantis operacijų vadovo sprendimu nustatytų saugos reikalavimų: aukšto meistriškumo sportininkų pratybos bei individualios treniruotės su treneriu“, – atsakyme 15min nurodė ji.

Ministro patarėja patikino, jog išimčių „Liepkalnis“ nesulauks.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Lina Bušinskaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Lina Bušinskaitė

„Išimčių ar kokių nors švelninimų neplanuojama. Priešingai – gali būti planuojami net griežtinimai. Informacija šio verslo atstovams pateikta“, – teigė L.Bušinskaitė.

Papasakojo, kaip užtikrintų saugumą

Slidinėjimo centro „Liepkalnis“ vadovas A.Bielskus piktinosi tokiu išaiškinimu ir valdžios sprendimais – esą prekybos centrai gali veikti, grožio salonai – taip pat, o sportuoti lauke negalima.

„Aš labai „už“, kad visus uždarytų. Jei karantinas, kad visiems būtų vienodos sąlygos. Visi sėdim ir atkenčiam. Bet lobistai pramuš, kad „Akropoliai“ vis tiek dirbtų“, – 15min komentavo jis.

Aš labai „už“, kad visus uždarytų. Visi sėdim ir atkenčiam.

„Liepkalnio“ vadovas atkreipė dėmesį ir į tai, kad kaimyninėse valstybėse – Lenkijoje, Latvijoje, Estijoje – leidžiama teikti žiemos pramogų paslaugas, o Lietuvoje – ne. O „Liepkalnis“, anot jo, galėtų užtikrinti saugias sąlygas.

„Mes irgi suprantam, kokia situacija. Jeigu matom, kad nesusitvarkom, tai nepardavinėjam daugiau bilietų, skelbiam iš anksto – šiandien nevažiuokit, šiandien yra tiek ir tiek žmonių. Galbūt ilgintumėm darbo laiką.

Tikrai esam prisigalvoję priemonių, kad žmonės dviejų metrų atstumo laikytųsi, kad priėję vienas su kitu bendrauti negalėtų.

Pas mus visada trys žmonės patruliuoja ant kalno ir žiūri, ar viskas tvarkinga. Tie darbuotojai irgi gali kontroliuoti: netinka situacija, atimamas bilietas, viskas eikit namo“, – apie tai, kaip galėtų atrodyti slidinėjimas per pandemiją, pasakojo A.Bielskus.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Liepkalnyje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Liepkalnyje

Tikisi, kad dar pavyks atsidaryti

Tai ką dabar darys „Liepkalnis“?

Vadovas teigė, jog lauks geresnių laikų.

„Mes vis tiek bandysim pūsti sniegą, kaupti jį, galbūt kažkada sausį atsidarysim – gal pagerės situacija.

Sniego pagaminimas nėra vienos dienos darbas. Mes pusantro mėnesio, du mėnesius gaminam sniegą, kad visur užtektų. Jeigu bus temperatūros minusinės didesnės, tai gaminsim, sandėliuosim.

Tikėsimės, kad kažkada galėsim dirbt“, – atsakė A.Bielskus.

Tęsiantis karantinui dėl COVID-19, šiuo metu draudžiama teikti sporto įrenginių eksploatavimo, sporto klubų, kūno rengybos centrų paslaugas.

Tiesa, yra išimčių: paslaugos gali būtų teikiamos per aukšto meistriškumo sporto pratybas, individualius fizinio aktyvumo užsiėmimus, teikiamus fizinio aktyvumo ar sporto specialisto, instruktoriaus ar fizinio aktyvumo ar sporto specialisto paslaugų teikėjo, užtikrinant nustatytus saugumo reikalavimus, valdant srautus, laikantis saugių atstumų ir kitų būtinų sveikatos saugos reikalavimų.

Lauke bėgioti ar važinėti dviračiu niekas nedraudžia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas