Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 11 22

Liepsnos Jiezne daugiavaikę šeimą paliko be namų

„Visada buvome ta šeima, kuri kitiems aukoja. Niekada negalvojau, kad kada nors mums reikės pagalbos“, – apgailestavo šeštadienį namų Jiezne netekusi penkių sūnų motina Erika Norkevičienė. Šeima jau ruošėsi miegoti, kai keturmetis pamatė per gartraukį besiveržiančius dūmus, detektoriai nespėjo suveikti. Pižamomis vilkinti šeima išbėgo į kiemą ir pamatė atvira liepsna degantį stogą.
Po gaisro liko stovėti tik mūrinės sienos. Vienas kambarys išdegė visiškai, kiti apdegė, buvo sulieti.
Po gaisro liko stovėti tik mūrinės sienos. Vienas kambarys išdegė visiškai, kiti apdegė, buvo sulieti. / Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip 15min portalui pasakojo Erika Norkevičienė, šeštadienio vakarą visi jautėsi neįprastai pavargę. Jau po 20 val. šeima ėmė ruoštis miegoti.

Pižamą apsivilkęs keturmetis tėvams ėmė sakyti, kad mato dūmus, besiveržiančius pro gartraukį. Kambariuose įtaisyti detektoriai nespėjo suveikti.

Asmeninio archyvo nuotr./Namo stogas atvykus ugniagesiams jau degė atvira liepsna.
Asmeninio archyvo nuotr./Namo stogas atvykus ugniagesiams jau degė atvira liepsna.

Stogą apėmė ugnis

Į kiemą, pažiūrėti, kas darosi, išbėgo vyras. Apmūryto medinio namo stogas jau degė atvira liepsna. Netrukus atvyko iškviesti ugniagesiai. Iš viso prireikė keturių ekipažų.

„Išbėgome visa šeima į kiemą. Su pižamomis, juk ruošėmės miegoti“, – pasakojo penkių sūnų motina, kuri iki nelaimės laukėsi planuotos šeštosios atžalos.

Visada mes aukodavome. Niekada negalvojau, kad teks mums prašyti.

Kaip praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnai, atvykus į Jiezną, namo stogas jau degė atvira liepsna. Vieno aukšto medinis apmūrytas namas buvo su mansarda, perdanga medinė, stogas dengtas šiferiu. Gaisro metu nudegė pastato stogas, vietomis pradegė perdanga, išdegė vienas 16 kvadratinių metrų kambarys.

Asmeninio archyvo nuotr./Apdegę kambariai
Asmeninio archyvo nuotr./Apdegę kambariai

„Vienas kambarys – visiška anglis. Kiti aprūkę, sulieti. Sulietą techniką išnešėme, gal veiks... Namas buvo draustas, bet kiek iš to draudimo gausime. Gyvenome neblogai, turėjome sąlygas vaikus auginti, laukėmės planuotojo šeštojo, bet... ir jo po šios nelaimės netekome“, – pasakojo namų netekusi moteris.

Apsistojo pas tėvus

Šeimoje auga penki sūnūs: septyniolikos, keturiolikos, vienuolikos, ketverių ir dvejų.

Norkevičių šeima ilgą laiką gyveno su tėvais. Prieš kelerius metus tėvai gretimame sklype pasistatė namą ir daugiavaikė šeima liko gyventi vieni. „Tėvai juokėsi, kad kraustosi į senelių namus. Dabar jie ir netoliese gyvenantis brolis rūpinasi mumis. Labai tikimės, kad jau pavasarį pavyks pradėti naujo namo statybas“, – pasakojo E.Norkevičienė.

Šeima jau sulaukė paramos iš aplinkinių. Be turto likusiems Jiezno gyventojams aukoti ir pinigai, ir rūbai, ir įvairūs daiktai. Pagalbos šeima sulaukė ir fizinės – pagalbininkai sekmadienį padėjo tvarkyti gaisravietę.

Kaip pasakojo namo netekusi moteris – paramos drabužiais jau pakaks, suvežti maišai, dar užtruks laiko, kol jie bus peržiūrėti.
Šeima džiaugiasi, kad ugnis nuo degančio namo neapėmė kitų statinių, nenukentėjo automobiliai.

„Šiandien kalbėjome su tyrėjais. Sako, kad gaisras galėjo įsižiebti nuo kamino. Pamoka ateičiai – dūmų detektoriai turėtų būti ir palėpėje“, – kalbėjo moteris.

Paremti daugiavaikę šeimą galima pervedus finansinę paramą į sąskaitą LT467300010094970376 Gavėjas: Erika Norkevičienė. Pavedimo paskirtyje rašykite: Auka nukentėjus nuo gaisro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas