Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 05 /15:19

Piratai pagrobė du lietuvius: G.Landsbergis sako, kad jie nelaisvėje jau virš mėnesio

Lietuvos institucijos penktadienį patvirtino, kad piratai pagrobė laivą, kuriame buvo du lietuviai, vyksta jų gelbėjimo operacija. Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis 15min sakė, kad apie tai žinoma nuo kovo mėnesio, Lietuvos diplomatinė tarnyba palaiko ryšį su derybininkais.

„Pats faktas Lietuvos tarnyboms ir atsakingoms institucijoms žinomas jau kurį laiką. Įkurta krizės valdymo grupė, kurioje yra ir Užsienio reikalų ministerijos atstovai. Grupė palaiko nuolatinį ryšį su derybininkais“, – 15min penktadienį sakė G.Landsbergis.

„Informacija Lietuvai buvo žinoma nuo kovo 27 dienos“, – pridūrė ministras.

Anot Nacionalinio krizių valdymo centro, gelbėjimo operacija pradėta iškart gavus pranešimą iš tarptautinių partnerių. Tarnybos palaiko nuolatinį ryšį su artimaisiais, jiems teiktos būtinos konsultacijos ir informacija apie veiksmus, kurie būtini vykdant įkaitų išlaisvinimo darbus.

Pranešama, kad institucijos deda visas pastangas, jog Lietuvos piliečiai kuo skubiau būtų išlaisvinti ir saugiai pargabenti namo.

Vadovaujantis tokių įvykių pasauline praktika, siekiant nepakenkti gelbėjimo darbams ir nesukelti pavojaus įkaitais paimtų lietuvių sveikatai bei gyvybei, apie jų eigą teikiama minimali informacija.

„Gana jautri situacija ir bet kokia papildoma informacija gali pakenkti gelbėjimo operacijai, tai mes iš tiesų pateikėm tiek ir gal netgi daugiau, nei galėjom, ir tikrai tik galime patvirtinti, kad valstybė deda visas pastangas, kad lietuviai saugiai grįžtų namo“, – BNS nurodė centro atstovas Darius Buta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas