Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 17

Lietuva palaiko bendrą sąjungininkų sprendimą išvesti karius iš dviejų tarptautinių operacijų Malyje

Lietuva pritaria bendrai sąjungininkų priimtam sprendimui atitraukti karius iš dviejų Prancūzijos vadovaujamų tarptautinių operacijų Malyje. Prancūzija vasario 17 d. paskelbė, kad Malio pereinamojo laikotarpio karinei vyriausybei trikdant operacijų veiklą nėra galimybių tęsti tarptautinių operacijų „Takuba“ ir „Barkhane“, pranešė Krašto apsaugos ministerija.
Malis
Malis / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

„Palaikome sąjungininkų sprendimą – dabartinės sąlygos neleidžia Prancūzijos vadovaujamoms operacijoms efektyviai prisidėti prie kovos su terorizmu Malyje. Nors šių operacijų atsisakoma, Lietuva ir sąjungininkai lieka įsipareigoję palaikyti Malį ir šios šalies žmones siekiant ilgalaikės taikos ir stabilumo“, – sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Lietuva praėjusių metų pabaigoje pritarė, kad į tarptautinę operaciją „Takuba“ galėtų būti siunčiama iki 30 Lietuvos karių ir civilių, tačiau šiuo metu nei „Takuba“ užduoties grupėje, nei operacijoje „Barkhane“ Lietuvos karių nėra.

Kitos Malyje veikiančios tarptautinės operacijos savo veiklos nestabdo. Jungtinių Tautų taikos palaikymo operacijoje „Minusma“ tarnauja 47 Lietuvos kariai, o Europos Sąjungos karinėje mokymo operacijoje (EUTM Mali) tarnauja du Lietuvos kariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas