Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 14

Lietuvai iš Rusijos – kaltinimai dėl tranzito į Kaliningrado sritį

Rusijos transporto viceministras Sergejus Aristovas metė kaltinimus Lietuvai dėl esą neįgyvendinamų techninių sąlygų tranzitiniams greitiesiems keleiviams traukiniams į Kaliningrado sritį.
Rusijos pasas
Rusijos pasas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Agentūrai „RIA Novosti“ Rusijos transporto viceministras pareiškė, jog Kaliningrado srities gyventojai priversti iš šio anklavo į Rusijos sostinę Maskvą skraidyti lėktuvais, nes Lietuva vilkina derybas dėl galimybių užtikrinti greitųjų keleivinių traukinių judėjimą per jos teritoriją tranzitu, be sustojimų.

„Rusija ne kartą kreipėsi į Europos Sąjungos struktūras dėl galimybių užtikrinti greitas keliones be sustojimų iš Rusijos pagrindinės dalies į Kaliningradą. Tačiau visuomet atsimušama į Lietuvos poziciją“, – sakė S.Aristovas.

Jo žodžiais, Rusijos geležinkelių infrastruktūra leidžia traukiniams išvystyti 200 kilometrų per valandą greitį. Geležinkelio Maskva-Kaliningradas maršruto ilgis yra 1285 kilometrai, ir tik 219 kilometrų – Lietuvoje.

Anot S.Aristovo, greitasis traukinys sumažintų kelionės iš Rusijos sostinės į Kaliningrado sritį trukmę nuo 22 iki 12 valandų.

Tuo tarpu Lietuvos ambasadorius Rusijoje Renatas Norkus yra sakęs, jog Lietuva yra pasirengusi deryboms su Rusija dėl tranzitinių greitųjų keleivinių traukinių. Drauge Lietuvos ambasadorius akcentavo, jog geležinkelių infrastruktūrą tam reikėtų modernizuoti ne tik Lietuvoje, bet ir Rusijoje bei Baltarusijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai