Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 29

Lietuviai Jungtinėje Karalystėje nuvarinėjo mikroautobusus: ragaus kalėjimo duonos

Organizuota lietuvių nusikalstama grupuotė, Jungtinėje Karalystėje vogusi brangius mikroautobusus, sulaukė bausmės, rašo portalas hulldailymail.co.uk.
Iš kairės: Vytautas Černiauskas, Remigijus Ramunis ir Mindaugas Zabiela
Iš kairės: Vytautas Černiauskas, Remigijus Ramunis ir Mindaugas Zabiela / JK policijos nuotr.

Du iš jų – 37-erių Vytautas Černiauskas ir dvejais metais jaunesnis Mindaugas Zabiela – atskrido į šalį vagystės išvakarėse – jiedu nuvarė „Mercedes“ mikroautobusą ir ketino pavogti dar vieną. Oro uoste juos pasitiko taip pat lietuvis 37-erių Remigijus Ramunis, gyvenantis Jungtinėje Karalystėje penkis mėnesius, išgirdo Halo Karūnos teismas. Ketvirtasis grupuotės narys tebėra laisvėje.

Prokurorė Hannah Walker pasakojo, kad vienas iš nukentėjusių savo mikroautobusą „Mercedes Sptinter“ buvo pasistatęs prie namų Martket Weighton. Maždaug apie 2.55 val. nakties jis nuėjo kažko pasiimti ir liko labai nustebęs, kai rado transporto priemonę atrakintą. Jis apžiūrėjo mikroautobuso vidų ir pastebėjo, kad pažeistas prietaisų skydelis. Sunerimęs dėl to, kas nutiko, mikroautobusą jis dar kartą patikrino apie 4.30 val. Tuo metu 5 val. ryto jis jau buvo nuvarytas. Transporto priemonės vertė siekia beveik 19 tūkst. svarų., joje buvusių darbo įrankių – dar 4000 svarų. Anot prokurorės, vyras tuo metu netoliese pastebėjo „Thrifty“ įmonės mikroautobusą ir mėlyną „Vauxhall Vectra“ transporto priemonę. Pastaroji pravažiavo pro šalį.

H.Walker teigė, kad tai jį šokiravo ir sutrikdė. „Jis nežinojo, iš kur ta transporto priemonė“, – pažymėjo ji. Tuomet vyras paskambino netoliese gyvenančiam kolegai, kad šį perspėtų, nes jis taip pat turėjo „Mercedes“ mikroautobusą, kainuojantį 17500 svarų. Kolega buvo pažadintas skambučio 3.45 val., o nuėjęs apžiūrėti savo transporto priemonės pastebėjo, kad ir jo prietaisų skydas pažeistas. Kolega taip pat pastebėjo minėtą mėlyną „Vectra“.

Pirmasis nuvarytas mikroautobusas turėjo sekimo sistemą, todėl vagys buvo susekti ties Beverliu, 4.48 val. Minėta „Vectra“ taip pat pastebėta važiuojanti ties Beverlio miestu, o 5.40 val. sustojo degalinėje.

Visi trys lietuviai – Vytautas Černiauskas, Mindaugas Zabiela, Remigijus Ramunis – buvo šioje transporto priemonėje su visais vogtais įrankiais. V.Černiauskas turėjo ir 1360 svarų. Jam atstovaujanti advokatė Cathrine Kioko-Gilligan teigė, kad dėl grynųjų jos ginamajam iš pradžių buvo pateikti įtarimai, tačiau vėliau jis įrodė, kad prieš atvykdamas į Jungtinę Karalystę išsikeitė pinigų, ketindamas pirkti automobilį.

Per apklausą V.Černiauskas negalėjo paaiškinti, „kaip visi lietuviai ten atsidūrė“. M.Zabiela aiškino vykęs į Jorką ieškoti darbo, o R.Ramunis tvirtino, kad „įrankiai buvo transporto priemonėje, kai ją nusipirko“.

R.Ramunis pripažintas kaltu dėl vagystės ir bandymo įvykdyti vagystę. Anksčiau teisėsaugai jis pažįstamas nebuvo.

V.Černiauskas taip pat pripažintas kaltu dėl to paties. Anksčiau Vokietijoje jis buvo įkliuvęs dėl vagysčių, dokumentų klastojimo, narkotikų platinimo.

M.Zabiela taip pat pripažintas kaltu dėl tų pačių kaltinimų. Jis turėjo 33 pravardes ir Jungtinėje Karalystėje jau yra įkliuvęs už vagystes, vairavimą išgėrus ir bandymus įvykdyti vagystes. Taip pat jis „pasižymėjęs“ ir Vokietijoje bei Belgijoje.

R.Ramuniui atstovaujantis Richardas Thompsonas teigė, kad jo ginamasis priėmė sudėtingą sprendimą palikti savo partnerę bei vaiką Lietuvoje ir atvykti į Jungtinę Karalystę dėl „finansinių priežasčių“ po to, kai „tragiškomis aplinkybėmis mirė jo vaikas“. Jis dirbo automobilių plovykloje Jungtinėje Karalystėje, vėliau įsidarbino „darbininku“.

V.Černiausko advokatės teigimu, jos klientui koją kiša praeities šleifas. Anot jos, jis taip pat paliko savo partnerę su mažu vaiku Lietuvoje ir išvyko dirbti.

Nigelas Clive'as, ginantis M.Zabielą, tvirtino, kad jo žmona ir du vaikai „laukia jo Lietuvoje“.

Vis dėlto graudžios istorijos teismo nesugraudino. V.Černiauskas ir M.Zabiela nuteisti kalėti po dvejus metus, R.Ramuniui skirta 20 mėnesių kalėjimo bausmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?