Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 27

Lietuviai prakuto: nebeužtenka namo, mašinos, reikia ir jachtos – kai kurie tam negaili ir milijonų

Laivyba Lietuvoje išgyvena renesansą. Vidaus vandens kelių direkcijos duomenimis, kasmet registruojama apie 1000 naujų laivų. Rekordinius metus pernai skaičiavo ir jachtų pardavimų rinka. Kaip teigia pardavėjus bei gamintojus vienijančių asociacijų atstovai, turėti namą bei mašiną nebeužtenka, įsivyrauja nauja tendencija – privalu įsigyti ir laivą.
Drevernos uostas
Drevernos uostas / Uosto nuotr.

„Stebime intensyvų laivybos augimą. Jaučiamas žmonių suaktyvėjimas, noras eiti į vandenį. Vidaus vandens kelių direkcijos iniciatyvos taip pat labai džiugina“, – 15min teigė pramoginės laivybos industrijos asociacijos „LitBOAT“ prezidentas Karolis Valenta.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Karolis Valenta
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Karolis Valenta

Paklaustas, kokios nuotaikos vyrauja tarp laivų gamintojų, jis atsakė, kad dvejopos – priklauso nuo to, kokį produktą gamina. Lietuva, K.Valentos nuomone, – auganti rinka, kuri yra suintensyvėjusi.

„Lietuvoje standartinis, einamasis pirkinys – iki 8 metrų motorinis laivas. Su juo galima plaukioti ir ežeruose, ir upėse, ir Kuršių mariose. Žvelgiant į registracijų skaičių, tai per metus jis po 300 ar po 400 paauga. Perkami šeimyniniai, asmeniniai laivai, kuriuos gali užsidėti ant priekabos ir kur nusitempti. Mažesnė rinkos dalis – didesni laivai ir buriniai“, – įvardijo „LitBOAT“ atstovas.

Nuo to, kada laivas pagamintas, priklauso ir jo kaina. Naujas gali atsieiti apie 60 tūkst. eurų, dėvėtą įmanoma įsigyti ir už 15–20 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas