Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 14

Lietuvis, Norvegijoje kaltinamas 8-metės Monikos nužudymu: „Aš nekaltas“

32-ejų lietuvis, kuriam pareikšti kaltinimai tautietės 8-erių Monikos nužudymu Novergijoje, tvirtina esąs nekaltas. Jis Bergeno apygardos teisme antradienį ironiškai padėkojo policijai už „tokį malonų psichologinį spaudimą savo atžvilgiu“.
Norvegijos policininkai
Norvegijos policininkai / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Nužudymas

Kaip rašo bt.no, lietuvis ir toliau lieka už grotų. Šią arba kitą savaitę turi būti gauti galutiniai DNR tyrimų duomenys. Anksčiau skelbta, kad policija ant Monikos pirštų rado DNR, kuri, kaip teigiama, priklauso kaltinamajam nužudymu arba jo giminaičiams.

Tuo metu antradienį kaltinamasis uždarame teismo posėdyje pasirodė dėvėdamas raudoną skrybėlę, mėlynus dzinsus ir pilką švarką. Jo advokatas perdavė, kad kaltinamasis tvirtina esąs nekaltas.

Jis ne tik neigė savo kaltę dėl nužudymo, tačiau pareiškė, jog nepasitiki policijos pareigūnais. Taip pat ironiškai jiems padėkojo už psichologinį spaudimą savo atžvilgiu. Anksčiau kaltinamasis vadino bylos tyrimą cirku.

32-ejų lietuvis, kaltinamas 8-metės tautietės Monikos nužudymu Norvegijoje, už grotų jau nuo 2014 m. spalio 20 dienos. Bergeno apygardos teismas suimtajam neleido bendrauti su išore nei telefonu, nei laiškais. Teismas turi duomenų, kad įtariamasis savo tėvo ir brolio prašė nebendradarbiauti su policija.

***

Praėjus beveik trejiems metams po to, kai policija nutraukė tyrimą, pripažinusi, kad 8-erių lietuvė Monika pati pasitraukė iš gyvenimo, paaiškėjo, kad ji galėjo būti nužudyta. Suimtas 32-ejų vyras iš Lietuvos, įtariamas žmogžudyste.

Tai – buvęs Monikos motinos Kristinos sugyventinis. Norvegijos tyrėjas, paskatinęs atnaujinti lietuvės Monikos bylą, teigė, kad džiaugiasi, jog nužudytosios motina pagaliau buvo išgirsta. 32-ejų Lietuvos pilietis, kuriam pareikšti įtarimai Norvegijoje nužudžius 8-erių tautietę Moniką, mūsų šalyje yra kalėjęs. Lietuvės Monikos nužudymu įtariamo tautiečio tėvas papasakojo apie sūnaus nusikaltimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas