Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 10 02 /12:21

Rekordinis COVID-19 atvejų skaičius – per parą patvirtinti 172 susirgimai, pranešta apie dvi mirtis

Per praėjusią parą Lietuvoje nustatytas rekordinis naujų koronaviruso atvejų skaičius – patvirtinti 172 susirgimai, registruota viena mirtis. Apie dar vieną mirtį Sveikatos apsaugos ministerija pranešė penktadienį po pietų. Tai didžiausias šalyje nustatytų atvejų skaičius nuo COVID-19 pandemijos pradžios.
Specialiosios tarnybos Aleksote
Koronavirusas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iš naujai patvirtintų atvejų, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenimis, 74 registruoti Kauno, 52 Šiaulių, 30 Vilniaus, 9 Klaipėdos, 4 Alytaus ir po 1 Panevėžio, Telšių ir Utenos apskrityse.

Utenos apskrityje praėjusią parą buvo patvirtinta viena mirtis nuo koronavirusinės infekcijos. Asmuo priklausė rizikos grupei dėl amžiaus ir kitų susirgimų.

Penktadienį po pietų Sveikatos ministerija pranešė apie dar vieną mirtį Kauno apskrityje – tai jau 94-oji koronaviruso auka. Ligonis mirė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninėje. Mirusysis priklausė 80-89 metų amžiaus grupei, turėjo gretutinių susirgimų.

Koronavirusas asmeniui buvo patvirtintas rugsėjo 24 d. Nustatyta, kad mirusysis užsikrėtė po kontakto su sergančiuoju COVID-19 liga.

Per vakar parą šalyje patvirtinti 4 įvežtiniai atvejai.

Kol kas 24 asmenys, kuriems per vakar parą patvirtinta koronavirusinė infekcija, negalėjo įvardinti, kur galėjo užsikrėsti. Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo. Specialistai nagrinėja šių užsikrėtusiųjų maršrutus, tad statistika dar gali keistis, jei būtų rastos sąsajos tarp atskirų atvejų.

Po kontakto, bet ne židiniuose, epidemiologų vertinimu, užsikrėtė 49 asmenys, tačiau atvejai, šiuo metu turimais duomenimis, nepriskiriami infekcijos židiniams.

95 atvejai per vakar parą užfiksuoti protrūkiuose

Kauno apskrityje per vakar parą patvirtinta daugiausiai atvejų. Iš jų 49 atvejai Raseinių rajone. Čia ypač išsiskiria Blinstrubiškių socialinės globos namai, su kuriais siejamų atvejų per vakar patvirtinta 34. NVSC sprendimu, tiek globos namų darbuotojai, tiek pacientai buvo tirti profilaktiškai. Iš viso su šiuo protrūkiu jau siejama 55 atvejai.

7 atvejai, nustatyti per vakar parą, siejami su Kauno vyriausiojo policijos komisariato protrūkiu, vienas iš jų yra antrinis atvejis. Iš viso patvirtinta 11 atvejų, siejamų su šiuo protrūkiu.

Be to, kol kas 24 žmonių užsikrėtimo aplinkybių NVSC specialistams kol kas nustatyti nepavyko.

Su protrūkiu Erudito licėjuje siejami 3 atvejai iš per vakar parą patvirtintų. Iš viso su šiuo protrūkiu jau siejama 15 atvejų.

2 atvejai patvirtinti per vakar yra siejami su LSMUL KK akių ligų dienos chirurgijos centru.

Su Viduklės S.Stanevičiaus gimnazijos Gylių skyriumi siejamas 1 per vakar parą patvirtintas atvejis. Viso šiame protrūkyje 3 atvejai.

1 antrinis atvejis patvirtintas per vakar parą yra siejamas su Raseinių kultūros centru. Viso 4 šiuo metu yra siejami su šiuo protrūkiu.

Taip pat 1 antrinis atvejis yra siejamas su Raseinių savivaldybės protrūkiu. Iš viso su šiuo protrūkiu siejami 46 atvejai.

1 antrinis atvejis yra siejamas su statybos darbus vykdančios įmonės protrūkiu. Viso su šiuo protrūkiu jau siejami 3 atvejai.

Šiaulių apskrityje 16 atvejų, kurie buvo patvirtinti per vakar parą, yra siejami su Radviliškio ligoninės protrūkiu. Iš viso su šiuo protrūkiu siejama 155 atvejai.

3 antriniai atvejai susiję VšĮ Šiaulių Respublikine ligonine. Iš viso patvirtinti 56 atvejai.

2 atvejai, siejami su protrūkiu VšĮ Kuršėnų ligoninėje. Iš viso su šiuo protrūkiu siejami 8 atvejai.

5 atvejai, patvirtinti per vakar dieną, siejami su protrūkiu Kelmės pieninėje. Viso su šiuo protrūkiu jau siejamas 21 atvejis.

2 antriniai atvejai vakar parą buvo registruoti Šiaulių GMP protrūkyje, su kuriuo viso siejama 8 atvejai.

Vilniaus apskrityje 3 antriniai atvejai buvo patvirtinti ansamblio „Lietuva“ protrūkyje. Iš šiame protrūkyje jau užfiksuoti 39 atvejai.

4 atvejai, fiksuoti per vakar parą, yra siejami su protrūkiu „Šokio harmonija“ iš jų 3 atvejai taip pat siejami su protrūkiu Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente. Iš viso su šiuo protrūkiu siejama 13 atvejų.

3 atvejai siejami su pučiamųjų orkestru „Trimitas“. Su šiuo židiniu siejami 3 atvejai.

2 atvejai Vilniuje yra siejami su protrūkiu tarp ledo ritulininkų. 4 atvejai šiame protrūkyje yra patvirtinti ir Klaipėdos apskrityje. Iš viso su šiuo protrūkiu siejama 11 atvejų.

Klaipėdos apskrityje dar 1 atvejis siejamas su protrūkiu „Palangos line“. Iš viso čia jau 4 atvejai.

4 atvejai Alytaus apskrityje nustatyti Druskininkų savivaldybės darbuotojams. Viso šiame protrūkyje nustatyti 6 atvejai.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso patvirtinti 4956 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 2378 asmenys, 2466 – pasveiko.

Ligoninėse dėl koronaviruso gydomi 135 žmonės, aštuoni iš jų – reanimacijoje

Šalies ligoninėse nuo koronaviruso šiuo metu gydomi 135 žmonės, aštuoni iš jų – reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuose.

Apie tai penktadienį BNS informavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovė Justina Petravičienė.

Jos teigimu, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma keturiems žmonėms, su deguonies kaukėmis gydomi 42 asmenys.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) spalio 2 d. 9 val. duomenimis:

  • Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms: 4956
  • Sergančių žmonių skaičius: 2378
  • Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius: 172
  • Mirusių nuo koronaviruso žmonių skaičius: 93
  • Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių: 19
  • Pasveikusių žmonių skaičius: 2466
  • Izoliacijoje esančių asmenų skaičius (sergančių, sąlytį turėjusių, iš paveiktų teritorijų atvykusių, kuriems išduoti sprendimai aktualiu 14 dienų laikotarpiu): 26602
  • Nuo birželio 1 d. įvežtinių atvejų: 278

Ketvirtadienį koronavirusas buvo diagnozuotas 91 žmogui. 46 registruoti Kauno apskrityje, daugiausia jų siejama su protrūkiu Valstybiniame Kauno muzikiniame teatre, trečiadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC)

Taip pat 19 atvejų registruota Šiaulių, 16 – Vilniaus, aštuoni – Panevėžio ir po vieną Telšių ir Tauragės apskrityse.

Po kontakto su sergančiaisiais, epidemiologų vertinimu, užsikrėtė 72 asmenys, iš jų 59 atvejai siejami su židiniais.

Raseinių rajono savivaldybė ketvirtadienį pranešė, kad Blinstrubiškių socialinės globos namuose sparčiai didėjant koronaviruso atvejų skaičiui ieškomi savanoriai, kurie padėtų užtikrinti įstaigos darbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas