Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 24 /23:05

Lietuvoje – 209 koronaviruso atvejai: Klaipėdoje virusas plinta per Akių ligų skyrių – užsikrečia ir gydytojai, ir pacientai

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, Lietuvoje patvirtinti 209 koronaviruso atvejai. Du žmonės mirė, vienas pasveiko. Klaipėdos meras antradienio vakarą praneša apie naujus atvejus Klaipėdoje.
Mobilus patikros punktas Kaune
Mobilus patikros punktas Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Anksčiau antradienį taip pat pranešta, kad virusas nustatytas trimečiam vaikui, bet jis gydosi namie. Virusu užsikrėsti galėjo nuo tėvų, kurie yra medikai ir jiems irgi patvirtinta liga. Koronavirusas nustatytas ir Kauno klinikose buvusiai pacientei, kuri gulėjo Gastroenterologijos skyriuje. Pavakare paaiškėjo, kad virusas plinta Rukloje esančiame NATO batalione.

Naujausias žinias sekite žemiau:

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

V.Grubliauskas: per dieną Klaipėdoje – vienuolika užsikrėtusiųjų koronavirusu

23:03

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas savo feisbuko paskyroje antradienio vakarą pranešė apie 7 naujus koronaviruso atvejus regione. 

„Tik ką Klaipėdoje nustatyti 7 nauji #koronoviruso atvejai. Padėkite mums jus apsaugoti. Būkite sąmoningi“, – feisbuke nurodė meras.

Vėliau meras praplėtė įrašą.

„Atakuoja be perstojo... Deja, bet šią dieną jau galime vadinti „rekordine“ visoje šioje nuožmios kovos epopėjoje – jau prie minėtųjų šiandien septynių COVID-19 viruso atvejų (kurių viena – akių ligų skyriaus slaugytoja), tik ką gavau informaciją apie dar keturis atvejus. Ir visi jie susiję su tuo pačiu Akių ligų skyriumi – viena gydytoja (kuri gydosi saviizoliacijoje) ir trys pacientai, kurie gydėsi tame skyriuje, o nuo dabar bus gydomi infekciniame skyriuje. Tad vien ši diena sergančiųjų gretas papildė net vienuolika ligonių, tiesiog sukrečiančiai skambanti statistika...“, – rašė meras.

 

Lietuvoje – antroji koronaviruso auka

22:23

Lietuvoje nuo koronaviruso mirė antrasis žmogus, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija. Mirė garbaus amžiaus ukmergiškė, kuri anksčiau buvo išrašyta iš Ukmergės ligoninės, kurioje koronavirusas fiksuotas medikams ir kur buvo gydoma pirmoji koronaviruso auka.

Daugiau apie tai skaitykite čia.

Vakare nustatyti 6 koronaviruso infekcijos atvejai

19:34

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad kovo 24 d. vakarą nustatyti 6 nauji koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejai, bendras infekuotų žmonių skaičius – 209.

Visi naujai patvirtinti atvejai nustatyti Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje, mėginiai į ją pristatyti iš mobiliųjų punktų. Dėl jų bus vykdomi epidemiologiniai tyrimai.

Koronavirusas patvirtintas NATO bataliono Lietuvoje kariams

16:35 Atnaujinta 18:13

BNS rašo, kad koronavirusas patvirtintas aštuoniems Lietuvoje dislokuoto tarptautinio NATO bataliono kariams iš sąjungininkų šalių, BNS antradienį patvirtino Krašto apsaugos ministerija.

„Iki šiol koronavirusas nustatytas aštuoniems bataliono kariams. Pirmasis atvejis buvo savaitgalį, dar septyni atvejai patvirtinti antradienį“, – BNS sakė krašto apsaugos ministro patarėja Vita Ramanauskaitė.

Ministro patarėja sakė negalinti detalizuoti, kokių sąjungininkų šalių kariams buvo patvirtintas virusas.

Gynybos štabo Viešųjų ryšių karininkas Andrius Dilda 15min atsakė, kad skaičius yra netikslus. NATO pajėgų batalione tarnaujančių karių testavimas vis dar tęsiasi, todėl kiek tiksliai serga karių bus žinoma artimiausiu metu.

Bataliono atstovas kapitonas Evertas-Janas Danielsas BNS teigė, kad šiuo metu kariniai mokymai vyksta tik grupės viduje, bendri veiksmai su kitais daliniais apriboti, siekiant apriboti skirtingų karių kontaktus. 

Karininkas taip pat atsisakė nurodyti karių pilietybę. Jis informavo, kad savaitgalį susirgęs karys ir vienas karys, kuriam infekcija patvirtinta antradienį, išskraidinti namo tuo pačiu skrydžiu, Lietuvoje šiuo metu likę šeši kariai su patvirtinta infekcija. 

NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinė grupė Lietuvoje dislokuota 2017 metų vasarį, reaguojant į Rusijos agresiją Ukrainoje ir karinį aktyvumą regione. Batalionui Lietuvoje vadovauja Vokietija.

Nauji 16 koronaviruso atvejų

16:15

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad antradienio popietę, atlikus tyrimus, Lietuvoje patvirtinta dar šešiolika naujų koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejų. Taigi šiuo metu Lietuvoje iš viso yra nustatyti 203 užsikrėtimo šia infekcija atvejai.

10 atvejų nustatyta Kauno klinikų laboratorijoje. 3 iš jų diagnozuoti Kauno mobiliajame punkte – su šiais pacientais jau susisiekta arba bus susisiekta artimiausiu metu, instruktuota, kaip elgtis. Kiti 7 užsikrėtusieji – užsieniečiai. 

4 atvejai nustatyti Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje. 3 asmenys izoliuoti ir gydomi Respublikinėje Šiaulių ligoninėje. Vienas asmuo gydomas Santaros klinikose.

2 atvejai nustatyti Respublikinės Šiaulių ligoninės laboratorijoje. Abu asmenys izoliuoti ir gydomi toje pačioje ligoninėje.

Visais atvejais jau pradėti arba bus pradėti epidemiologiniai tyrimai.

Trimetis vaikas – Santaros klinikų šeimos gydytojo sūnus

12:42

Santaros klinikų atstovė ryšiams su visuomene Jolanta Normantienė 15min antradienį sakė, kad koronavirusu susirgęs trimetis vaikas yra Santaros klinikų Šeimos medicinos centro gydytojo, kuriam susirgimas patvirtintas prieš kelias dienas, sūnus. 

Kaip jau buvo pranešta anksčiau, susirgo visa mediko šeima, ne tik mažametis vaikas, bet ir žmona, kuri taip pat yra medikė, dirbanti Santaros klinikose. 

J.Narmontienės teigimu, šeimos tėvas gydomas Santaros klinikose, o vaikas su mama gydosi namuose, nes jiems pasireiškė lengvi simptomai. 

Ji nenorėjo plačiau komentuoti gydytojo, gydomo klinikose, būklės, tačiau sakė, kad ji yra stabili. 

„Jų kontaktai yra nustatinėjami, kaip tik dabar, nes šiandien gavome tą patvirtinimą, informacija apie tai renkama šiuo metu“, – kalbėjo ji. 

 

 

COVID-19 diagnozuotas Kauno klinikų pacientei

12:29 Atnaujinta 13:17

Kauno klinikų Gastroenterologijos klinikoje gydomai pacientei pirmadienį diagnozuora COVID-19 infekcija, saviizoliacijoje – 77 darbuotojai, antradienį pranešė Kauno klinikos.

„Saviizoliacijoje yra 77 klinikos darbuotojai, o visiems pacientams, stacionarizuotiems klinikoje, yra paimti dėl COVID-19 ėminiai šiandien“, – BNS sakė ligoninės atstovė Eglė Audickaitė.

Pasak ligoninės, per naktį identifikuoti visi su užsikrėtusia moterimi kontaktavę Kauno klinikų darbuotojai ir pacientai.

Tiesioginį kontaktą turėję darbuotojai išleisti namo saviizoliuotis, jiems visiems antradienį planuojama atlikti COVID-19 tyrimą.

Ligoninės atstovės teigimu, saviizoliavusis personalui, klinikos darbas perorganizuotas.

„Yra pasitelkti kiti darbuotojai, buvo perorganizuotas klinikos darbas ir veikla tęsiama“, – sakė ji.

Neturėję tiesioginio kontakto su konkrečia paciente darbuotojai, dirbę skyriuje tuo metu, irgi yra saviizoliacijoje, jiems taip pat planuojama atlikti COVID-19 tyrimą, pirmenybę teikiant tiems, kuriems pasireikš bent minimaliausi infekcijos simptomai. 

Ligoninė skelbia, kad pacientė praeitą savaitę į Kauno klinikas paguldyta dėl kraujavimo į virškinamąjį traktą. Nepalankių epidemiologinių aplinkybių, galinčių įtarti COVID-19, nenustatyta, todėl pacientė stacionarizuota Gastroenterologijos skyriuje.

Sustabdžius kraujavimą, stabilizavus būklę, pacientė penktadienį išleista į namus. Tą patį vakarą moteriai sukarščiavus, ji atvežta į Kauno klinikas, atlikus tyrimą dėl pneumonijos, jos požymių nenustatyta. Dėl to pacientė tolesniam stebėjimui ir tyrimams buvo stacionarizuota atgal į Gastroenterologijos skyrių, įtariant, kad karščiavimas yra susijęs su pirmine jos diagnoze – kepenų patologija. 

Pirmadienį atsiradus naujiems simptomams – kvėpavimo nepakankamumui, pakartotinai atliktas plaučių tyrimas, kuris parodė pneumonijos požymius. Taip pat paimtas COVID-19 ėminys. Pirmadienio vakarą paaiškėjo, kad tyrimo atsakymas dėl šios infekcijos – teigiamas.  

Sužinojus apie teigiamą pacientės COVID-19 tyrimo atsakymą, ji greitosios medicinos pagalbos automobiliu pervežta į Kauno klinikinės ligoninės Infekcinių ligų kliniką.

Užsikrėtė policijos pareigūnė, dar vienas pareigūnas tiriamas

12:02

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla Seimo Nacionalinio saugumo posėdyje nurodė, kad šiuo metu kortonavirusas patvirtintas vienai policijos pareigūnei, grįžusiai iš Didžiosios Britanijos ir į darbą nėjusiai, besilaikiusiai saviizoliacijos taisyklių. 

Taip pat R.Požėla nurodė, kad antradienį koronaviruso tyrimas atliktas dar vienam policijos pareigūnui ir atsakymų laukiama.

Pasak R.Požėlos, policininkai yra aprūpinami apsaugos priemonėmis – medicininėmis kaukėmis, respiratoriais, šiuo metu perkama apsauginių akinių. 

Koronovirusu užsikrėtė mažametis

11:14

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad paryčiais gautais tyrimų rezultatais patvirtinta, jog koronavirusine infekcija (COVID-19) užsikrėtė pirmasis vaikas šalyje. Infekcija diagnozuota trejų metų pacientui, kuris šiuo metu išleistas gydytis į namus. 

Jau anksčiau koronavirusas patvirtintas mažojo paciento šeimos nariui – tėčiui, kuris yra gydytojas, o šiąnakt COVID-19 diagnozuotas ir kitam tos pačios šeimos nariui – mažojo paciento mamai, kuri taip pat yra gydytoja. Tyrimus atliko Santaros klinikų laboratorija. 

Be to, iš tos pačios laboratorijos paryčiais gauti dar du teigiami ėminių rezultatai – koronavirusinė infekcija nustatyta dar dviem rizikos grupėje esantiems pacientams, kurie šiuo metu gydomi Santaros klinikose.

Taip pat šiąnakt gauti dar keturi teigiami atsakymai iš Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorijos. Vienas pacientas, kuriam infekcija patvirtinta po kontakto su iš užsienio grįžusiais asmenims, gydomas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Kiti trys atvejai nustatyti Klaipėdos mobiliajame punkte. Su šiais pacientais, kurių ėminiai paimti mobiliajame punkte, susisiekta, jie instruktuoti, kaip elgtis.

Antradienį ryte Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas savo feisbuko paskyroje pranešė apie 3 naujus koronaviruso COVID-19 atvejus. Dviems asmenims koronavirusas nustatytas mobiliajame punkte, jie veikiausiai gydysis saviizoliacijoje, vienas bus gydomas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje.

„Beje, vienam iš tyrimo rezultatų dar tebelaukiančiam pacientui atlikta ekstrinė operacija, tačiau tai ne iš „sunkiųjų ar labai sudėtingųjų“ ir ji pavyko sėkmingai, nors rizikos faktorius vertinamas rimtai“, – rašo Klaipėdos meras.

Paskutinis atnaujinimas 2020-03-24 11:14

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas