Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 13

Lietuvoje lankosi JAV Specialiųjų operacijų pajėgų vadas

Lietuvoje šią savaitę vieši JAV Specialiųjų operacijų pajėgų (SOP) vadas generolas Bryanas P.Fentonas, trečiadienį pranešė Lietuvos kariuomenė.
JAV kariai
Kariai / Lietuvos kariuomenės nuotr.

Pasak pranešimo, nuo antradienio Lietuvoje su delegacija besilankantis JAV Specialiųjų operacijų pajėgų vadas susitiks su Lietuvos kariuomenės vadu generolu Valdemaru Rupšiu, krašto apsaugos ministru Arvydu Anušausku ir Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų atstovais.

Susitikimų metu bus aptartas Lietuvos ir JAV Specialiųjų operacijų pajėgų bendradarbiavimas.

Kariuomenės pranešime nurodoma, kad pagrindinis B. P. Fentono viešnagės tikslas yra pažymėti glaudų JAV ir Lietuvos Specialiųjų operacijų pajėgų bendradarbiavimą tarptautinėse operacijose ir stiprinant Lietuvos bei Baltijos regiono saugumą, susipažinti su Lietuvos saugumo situacija, toliau stiprinti „puikius Lietuvos ir JAV karinius ryšius“.

Kariuomenė primena, kad Lietuvos ir JAV Specialiųjų operacijų pajėgų bendradarbiavimas prasidėjo prieš daugiau nei dvidešimt metų. Kokybine prasme aukštesnis abiejų valstybių Specialiųjų operacijų pajėgų santykių ir suderinamumo etapas prasidėjo 2002 metais, kuomet Lietuvos kariai pradėjo dalyvavimą JAV vadovaujamoje operacijoje „Tvirta taika" (angl. „Enduring Freedom") Afganistane.

Taip pat daugiau nei dešimtmetį kasmet Lietuvos ir JAV SOP kariai dalyvauja bendrose karinėse pratybose kartu treniruodamiesi ir stiprindami tarpusavio sąveiką atliekant pagrindines specialiesiems daliniams skirtas užduotis – aptikti ypatingai svarbius ir strateginės reikšmės taikinius, sutrikdyti priešiškų pajėgų ketinimus arba juos neutralizuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas