Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 09 02 /10:57

Lietuvoje patvirtinti 29 nauji koronaviruso atvejai, virusas toliau plinta kariuomenėje

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 29 nauji užsikrėtimo koronavirusu (COVID-19) atvejai, trečiadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM). Šiuo metu šia liga serga 985 žmonės, dar 1874 jau pasveiko. Iš viso šalyje patvirtinti 2958 koronaviruso infekcijos atvejai.
Mobilus koronaviruso patikros punktas
Mobilus koronaviruso patikros punktas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) rugsėjo 2 d. 9 val. duomenimis:

  • Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms: 2958
  • Sergančių žmonių skaičius: 985
  • Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius: 29
  • Mirusių nuo koronaviruso žmonių skaičius: 86
  • Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių: 13
  • Pasveikusių žmonių skaičius: 1874
  • Izoliacijoje esančių asmenų skaičius (sergančių, sąlytį turėjusių, iš paveiktų teritorijų atvykusių, kuriems išduoti sprendimai aktualiu 14 dienų laikotarpiu): 5571

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad 9 iš jų registruoti Tauragės, 8 Vilniaus, 4 Kauno, 3 Šiaulių, 2 Klaipėdos ir po 1 Panevėžio, Telšių ir Utenos apskrityse.

Po kontakto su sergančiaisiais, epidemiologų vertinimu, užsikrėtė 21 žmogus, 4 asmenų užsikrėtimo aplinkybės šiuo dar nežinomos. Be to, per praėjusią parą registruoti 4 įvežtiniai atvejai.

Įvežtiniai atvejai – iš Nyderlandų ir Ukrainos

Vakarykštę parą 3 įvežtiniai koronaviruso atvejai patvirtinti Šiaulių apskrityje: dviem asmenims, į Lietuvą grįžusiems iš Nyderlandų, bei 1, parvykusiam iš Ukrainos.

4-tasis įvežtinis atvejis vakarykštę parą registruotas Klaipėdos apskrityje. Koronavirusas patvirtintas asmeniui, į Lietuvą atvykusiam iš Ukrainos.

12 naujų atvejų siejama su židiniais

9 atvejai, vakar registruoti Tauragės apskrityje, siejami su protrūkiu viename iš kariuomenės dalinių. Šiuo metu turimais NVSC duomenimis, iš viso su šiuo židiniu siejami 26 COVID-19 atvejai.

2 vakar Vilniaus apskrityje nustatyti atvejai yra siejami su židiniu įmonėje „Intersurgical". Asmenys buvo izoliacijoje, tyrimas koronavirusinei infekcijai nustatyti atliktas dėl turėto sąlyčio. Šiuo metu registruoti 43 su šiuo protrūkiu susiję atvejai.

Tuo metu, Panevėžio apskrityje praėjusią parą registruotas 1 koronaviruso atvejis, kuris siejamas su viena statybų įmonė, apie su kuria susijusius susirgimus skelbta jau anksčiau. Tai 3-asis susirgimas, siejamas su šiuo židiniu.

Be to, nustatyta, kad 9 žmonės (4 Vilniaus, 3 Kauno, ir po 1 Telšių ir Utenos apskrityse ) užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtintas koronavirusas.

4 asmenų užsikrėtimo aplinkybės dar nėra aiškios

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė 4 asmenys – 2 Vilniaus ir po 1 Kauno ir Klaipėdos apskrityse. Asmenys tirti dėl COVID-19 ligai būdingų simptomų.

Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso konkretiems žmonėms patvirtinta 2958 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 985 asmenų, 1874 – pasveiko.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Antradienį Lietuvoje buvo patvirtinti 23 nauji koronaviruso infekcijos atvejai. NVSC duomenimis, 11 iš jų registruota Tauragės, 9 – Vilniaus, 2 – Kauno ir 1 – Klaipėdos apskrityse. Taip pat registruoti 3 įvežtiniai atvejai iš Graikijos ir Didžiosios Britanijos.

Taip pat pranešta, kad koronavirusu užsikrėtė 11 Kęstučio bataliono šauktinių.

NVSC primena rekomendacijas, kaip reikėtų elgtis, jei žmogus turėjo sąlytį su užsikrėtusiuoju COVID-19.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas