Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 21 /11:03

Lietuvoje – 2130 naujų koronaviruso atvejų, 20 žmonių mirė, didelis protrūkis – Anykščių rajono globos namuose

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 2130 naujų koronaviruso atvejų, pranešė Statistikos departamentas. 752 iš jų registruoti Kauno, 438 – Vilniaus, 215 – Panevėžio, 177 – Klaipėdos, 159 – Utenos, 123 – Marijampolės apskrityse. Dar 121 infekcijos atvejis patvirtintas Alytaus, 57 – Telšių, 44 – Tauragės ir 26 – Šiaulių apskrityse. 18 atvejų kol kas dar nėra priskirti jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo. Kuriems regionams priskirti šiuos atvejus, paaiškės po epidemiologinio tyrimo.
Karantinas Vilniuje
Besitęsiantis karantinas Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Iš viso šalyje patvirtinti 114 487 COVID-19 atvejai. 50863 žmonės pasveiko nuo ligos, o 62067 – serga.

Šiuo metu atlikta 980 atvejų epidemiologinė diagnostika (1150 atvejai į NVSC sistemą pateko vėlai vakare arba naktį, todėl jie tiriami pirmadienį).

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y. epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, šiuo metu registruota 158 (iš tų atvejų, kurių epidemiologiniai tyrimai atlikti).

Atvejai, fiksuoti protrūkiuose

77 koronavirusinės infekcijos atvejai parėjusią parą registruoti Anykščių rajone veikiančiuose Aknystos socialinės globos namuose, iš kurių 76 yra įstaigos globotiniai ir vienas įstaigos darbuotojas. Šiuo metu su protrūkiu siejama 117 COVID-19 ligos atvejų, nustatytų per pastarąsias dvi savaites.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Besitęsiantis karantinas Vilniuje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Besitęsiantis karantinas Vilniuje

Vakarykštę parą registruota po du ar kelis koronavirusinės infekcijos atvejus, siejamus su protrūkiais Kaune veikiančiose pramonė įrengimų gamybos, taip pat garso technika prekiaujančiose įmonėse, Raseinių rajone veikiančiose verpalus gaminančioje įmonėje, Marijampolėje veikiančioje tekstilės įmonėje, Biržuose veikiančioje gėrimų pramonės įmonėje.

Taip pat registruoti atvejai (po du ar kelis), siejami su protrūkiais Šiauliuose veikiančioje kelių statybos įmonėje, Tauragėje veikiančioje baldų gamybose įmonėje, taip pat Tauragėje pramonės įrenginius gaminančioje įmonėje, Telšiuose ir Klaipėdos rajone veikiančiose baldų gamybos įmonėse, Anykščiuose veikiančioje siuvimo įmonėje.

Vilniaus apskrityje sekmadienį registruoti koronavirusinės infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais maisto pramonėse, valymo paslaugų įmonėse, taip pat statybos, krovinių pervežimo, automobilių remonto įmonėse.

Sekmadienį registruoti infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais Kalvarijos socialinės globos namuose, Marijampolės Suvalkijos socialinės globos namuose, Marijampolės Šv. Arkangelo Mykolo globos namuose, Biržų parapijos Šv. Vincento Pauliečio globos namuose, Telšių rajone įsikūrusiuose Dūseikių socialinės globos namuose.

Taip pat registruoti atvejai (po du ar kelis), siejami su protrūkiais Tauragės Jovarų mokyklos Gaurės skyriuje, Tauragės Martyno Mažvydo progimnazijoje, Mažeikių lopšelyje-darželyje „Bitutė".

Be to, registruoti koronavirusinės infekcijos atvejai, epidemiologų vertinimu, susiję su protrūkiais Telšių ir Mažeikių rajonų savivaldybėse, Anykščių rajono Viešintų seniūnijoje, taip pat – su protrūkiu Marijampolės pataisos namuose.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, registruota 138.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Nuo koronaviruso mirė 40–99 metų žmonės

Nuo koronaviruso per praėjusią parą mirė 20 žmonių, jiems buvo nuo 40 iki 99-erių metų, rodo pirmadienį paskelbti Statistikos departamento duomenys.

Dauguma mirusiųjų – devyni – priklausė 80–89-erių metų amžiaus grupei, penki žmonės priklausė 70–79-erių metų amžiaus grupei.

Dviem mirusiesiems buvo nuo 90 iki 99-erių, taip pat dar dviem – nuo 50 iki 59-erių.

Vienas žmogus mirė, kuriam buvo nuo 40 iki 49 metų.

Aštuonios mirtys fiksuotos Vilniaus, po keturias – Kauno ir Šiaulių, trys – Telšių ir viena – Klaipėdos apskrityse.

Per praėjusią parą mirė 12 vyrų ir aštuonios moterys.

Operatyvūs praėjusios paros COVID-19 pandemijos rodikliai

  • Per praėjusią parą patvirtintų naujų atvejų konkretiems žmonėms skaičius: 2130
  • Bendras patvirtintų atvejų konkretiems žmonėms skaičius: 114 487
  • Per praėjusią parą registruotų Covid-19 mirčių skaičius: 20
  • Bendras registruotų Covid-19 mirčių skaičius: 1039
  • Dėl kitų priežasčių mirusių užsikrėtusių koronavirusu asmenų skaičius: 518
  • Per praėjusią parą pasveikusių asmenų skaičius: 116
  • Pasveikusių asmenų skaičius: 50 863
  • Sergančių koronavirusu asmenų skaičius: 62 067
  • Per vakar dieną ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 5780
  • Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 1 564 194

Ligoninėse gydoma beveik 2,5 tūkst. COVID-19 pacientų, iš jų 187 – reanimacijoje

Ligoninėse gydomi 2478 COVID-19 pacientai, 187 iš jų – reanimacijoje, pirmadienį pranešė Statistikos departamentas.

Deguonis reikalingas 1431 pacientui, 106 žmonėms taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

Šiuo metu užimta apie pusė ligoninių lovų: 8073 iš 16 tūkst. 619.

Iš 678 reanimacijos lovų užimtos 407. Iš 633 lovų, kuriose gali būti taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, užimtos yra 267, iš 6219 lovų su deguonimi užimta 2545.

Šeštadienį Lietuvoje paskelbta apie 3219, sekmadienį – apie 2927 naujus koronaviruso atvejus, mirė, atitinkamai, 33 ir 14 žmonių. Tarp pastarųjų mirčių yra ir du 40 metų nesulaukę asmenys.

Savaitgalį griežčiau kontroliuojant judėjimą tarp savivaldybių, neleista tęsti kelionės daugiau kaip 10 tūkst. automobilių.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pranešė, kad savaitgalį ir ateinančią savaitę stiprinama kontrolė prekybos centruose. Nereguliuojantys pirkėjų srautų prekybininkai sulauks griežtų sankcijų.

Vyriausybė nusprendė uždrausti keleivinius skrydžius iš Jungtinės Karalystės į Lietuvą nuo gruodžio 21 dienos 4 valandos ryto iki 2020 gruodžio 31 dienos 24 valandos dėl šioje šalyje nustatytos naujos koronaviruso atmainos. Stabdomi tik keleiviniai skrydžiai, krovininiai ir toliau galės patekti į Lietuvą. Taip pat nėra stabdomi skrydžiai iš Lietuvos į Jungtinę Karalystę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus