Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 18

Lietuvoje pradėtas judėjimo ribojimas, policijos vadas perspėja: „Bandantys gudrauti sulauks baudų“

Policija nuo penktadienio vidurdienio visoje Lietuvoje pradėjo griežtai riboti judėjimą tarp savivaldybių. 250 kontrolės postų veiks iki sekmadienio vakaro. Anot policijos vado, nebus toleruojami bandymai išvengti patikros – tokiems žmonėms gresia baudos nuo 500 eurų.

Kelyje A2, ties posūkiu į Avižienius, surengtoje spaudos konferencijoje policijos generalinis komisaras Renatas Požėla sakė, kad nuo trečiadienio, kai sugriežtintos karantino priemonės ir pradėjo veikti kontrolės postai, buvo apgręžta maždaug 600 transporto priemonių.

„Daugiausia automobilių apgręžta bandančių įvažiuoti į Palangos miestą. Ten mes esame parengę specialų planą“, – sakė R.Požėla. Anot jo, įvažiavimas į pajūrį griežtai kontroliuojamas jau nuo trečiadienio.

Atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus apie judėjimo ribojimus galite rasti ČIA

Policijos vado teigimu, į Vilnių įvažiuojantys žmonės yra pasiruošę kontrolei, turi kelionės būtinumą patvirtinančius dokumentus, pažymas ar išrašus.

„Tokių žmonių atžvilgiu patikrinimas vyksta operatyviai, palinkime gero kelio ir leidžiame vykti toliau“, – sakė jis.

Jo teigimu, išimčių nėra ir tiems, kurie keliauja autobusais ir traukiniais. Jei keleiviai neturės pagrindžiančių dokumentų, jie gali būti išlaipinti.

Komisaras kreipėsi į žmones, kurie bandys ieškoti, kaip išvengti kontrolės punktų.

„Šioje vietoje mūsų tolerancijos nebus. Žaidimo taisyklės – aiškios: yra punktai, pro kuriuos reikia pravažiuoti ir pateikti argumentus. Tie, kurie bandys gudrauti, sulauks kalėdinių policijos „premijų“ nuo 500 eurų“, – perspėjo R.Požėla.

Tie, kurie bandys gudrauti, sulauks kalėdinių policijos „premijų“ nuo 500 eurų

Feisbuke jau aktyviai kuriasi grupės, kuriose žmonės dalijasi informacija apie kontrolės postus bei patarimais, kaip jų išvengti. Komisaras akcentavo, kad tokie piliečiai apgaudinėja tik patys save.

„Čia yra Lietuvos kasdienybė, tų grupių yra, kur informacija dalinasi ir apie trikojus, ir apie ekipažus. Nebus taip, kad jūs apgausite policiją. Mūsų apgaudinėti nereikia. Tokiu būdu apgausite save ir savo artimuosius“, – pastebėjo jis.

Policija jau nuo trečiadienio stebi keliaujančių žmonių srauto mažėjimą, tikimasi, kad savaitgalį jų bus dar mažiau.

Anot R.Požėlos, kol kas jam neteko girdėti apie kilusias konfliktines situacijas, o policija visada stengsis vadovautis ir protingumo kriterijais.

VIDEO: Lietuvoje prasideda didžioji kelių kontrolė

„Neatmetame, kad bus įvairių situacijų, žiūrėsime pagal Vyriausybės nutarimo raidę, bet yra vienas bendro pobūdžio punktas: dėl individualių situacijų pareigūnai gali priimti individualius sprendimus. Vienas toks sprendimų yra dėl emigrantų, kurie neturi nekilnojamojo turto ir deklaruotos gyvenamosios vietos. Veikia protingumo kriterijai ir tokiems asmenims, kurie sako, kad jų faktinė gyvenamoji vieta yra pas tėvus ar dar kur nors, mes juos turėtume praleisti“, – sakė R.Požėla.

Laisvai keliauti nuo šiandien galės tik prekes vežantys vilkikai, kitus vykstančiuosius planuojama stabdyti ir teirautis apie jų kelionės tikslą.

Blokavimo postai bus įrengti nuo penktadienio 13 val. iki sekmadienio 21 valandos.

Iš viso šalyje savaitgalį dirbs virš 900 policijos ekipažų, jiems taip pat talkins daugiau nei 300 šaulių, 270 pasieniečių bei apie pusšimtis karo policininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas