Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 14

Lietuvoje treniruosis ketvirtoji Portugalijos karių rotacija

Į Lietuvą atvyksta Portugalijos kariuomenės rotacinės pajėgos, jos keturis mėnesius treniruosis su kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono kariais.
Naujo pavyzdžio kariuomenės uniformos
Lietuvoje treniruosis ketvirtoji Portugalijos karių rotacija / Ievos Budzeikaitės ir Andriaus Dildos nuotr.

Tai jau ketvirtoji kuopos dydžio Portugalijos karių rotacija Lietuvoje – šįkart ją sudarys apie 150 karių iš Portugalijos kariuomenės Jūrų pėstininkų korpuso, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Kariai į Lietuvą atvyks su savo visureigiais, sunkvežimiais, kovinėmis valtimis. Per rotacijos laikotarpį Portugalijos kariai taip pat treniruosis su Lietuvos kariuomenės Karinėmis jūrų ir Specialiųjų operacijų pajėgomis.

Portugalijos kariuomenės kariai keliomis grupėmis į Lietuvą atvyksta jau nuo gegužės 5-osios. Pagrindinis karių kontingentas atskirs antradienį, o apie 40 vienetų karinės technikos trečiadienį bus atgabenta per Klaipėdos jūrų uostą.

Lietuva savo ruožtu atvykusiems sąjungininkų kariams teikia reikiamą priimančiosios šalies paramą – užtikrina apgyvendinimą, maitinimą, kitą reikalingą logistinę pagalbą.

Portugalijos rotacinės pajėgos į Lietuvą atvyksta pagal NATO sutartas atgrasymo priemones NATO centrinėse ir Rytų Europos šalyse, šios priemonės skirtos stiprinti šalių sąjungininkių saugumą.

Nuo 2014 metų pavasario Lietuvoje jau treniravosi Belgijos, Čekijos, Danijos, JAV, Lenkijos, Liuksemburgo, Vengrijos ir Vokietijos rotacinės sausumos pajėgų kuopų kariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento