Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje vyks Nacionalinis aplinkosaugos egzaminas

Minint Tarptautinę kovos su klimato kaita dieną, ketvirtadienį trečius metus iš eilės vyks Nacionalinis aplinkosaugos egzaminas. 
Saulėtas rudens rytas
Saulėtas rudens rytas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Pasak organizatorių, internetu laikomas testas pagal sudėtingumą suskirstytas į keturis tipus – septintų–devintų ir dešimtų–dvyliktų klasių moksleiviams, ekspertams, plačiajai visuomenei.

Užsiregistravusieji gaus nuorodą į testo tipo užduotis biologinės įvairovės, taršos mažinimo, atsakingo atliekų tvarkymo, vystomojo bendradarbiavimo, pilietinio aktyvizmo, klimato krizės priežastingumo ir kitomis temomis.

Iškart po atsakymų pateikimo, kiekvienas dalyvis galės matyti savo rezultatą, o sekančią dieną gaus išsamią išklotinę su teisingų atsakymų paaiškinimais.

Praėjusiais metais egzamino užduotis sprendė beveik 15 tūkst. žmonių iš 125 miestų ir miestelių, vidutinis rezultatas, kaip ir pirmaisiais metais, išliko penki balai iš dešimties.

Anot organizatorių, ankstesniais metais egzaminą laikę dalyviai stipriausiai pasirodydavo energetikos temose, tačiau gerokai mažiau žinojo apie gyvąją gamtą ir pilietinį aktyvizmą, taip pat stigo priežastinių ryšių tarp aplinkosaugos problemų pasekmių ir priežasčių pažinimo.

Šių metų klausimynai teiks prioritetą šioms temoms, o taip pat suteiks progą daugiau sužinoti apie darnų vystymąsi, Lietuvos indėlį ir vaidmenį globalių klimato ir aplinkosaugos procesų sprendimui.

Spalio 21–25 dienomis Lietuvoje vyksta Klimato savaitė, jos metu gyventojai bei organizacijos raginami susimąstyti apie vykstančius aplinkos pokyčius bei būdus mažinti mūsų įtaką klimatui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento