Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvoje vyksta diena be automobilio

Lietuvoje sekmadienį minima diena be automobilio, ta proga miestuose daugiau erdvių atveriama pėstiesiems, siūloma nemokamai keliauti viešuoju transportu.
Karšta pirmadienio popietė Vilniuje
Karšta pirmadienio popietė Vilniuje / Patricija Adamovič/BNS

Tarptautinė diena be automobilio minima rugsėjo 22-ąją. Tą dieną gyventojai raginami atsisakyti automobilių ir keliauti dviračiu, eiti pėsčiomis arba naudotis viešuoju transportu.

Panevėžio miesto savivaldybė visą savaitę rengė loteriją „Važiuok viešuoju transportu, žymėk bilietą ir laimėk prizą!“. Joje galėjo dalyvauti visi miesto viešuoju transportu besinaudojantys keleiviai, pasižymėję elektroninį bilietą.

Sekmadienį Panevėžyje nuo 7 iki 20 val. Elektros gatvėje bus draudžiamas automobilių eismas, ją užleidžiant pėstiesiems, dviratininkams ir viešajam transportui. Visą dieną miesto viešasis transportas ir paspirtukai bus nemokami, o vidurdienį organizuojamas dviračių žygis miesto gatvėmis.

Vilniuje ir Kaune taip pat bus galima nemokamai važiuoti viešuoju transportu. Kaune nemokamai kels ir Aleksoto funikulierius.

„Judumo savaitė ir Diena be automobilio – puiki galimybė vilniečiams ir miesto svečiams nemokamai išbandyti viešąjį transportą ir atrasti jo privalumus. Tai ne tik alternatyva kasdieniam vairavimui, bet ir būdas prisijaukinti ekologiškesnį, tvaresnį judėjimo būdą mieste. Jei dažniau atsisakytume automobilių, sumažintume oro taršą, spūstis ir automobilių srautą, kas ne tik pagerintų gyvenimo kokybę, bet ir leistų miestui tapti žalesniu“, – sakė bendrovės Vilniaus viešasis transportas direktorius Ignas Degutis.

Kaip pramoga Vilniuje bus pasiūlyta kelionė retro troleibusu „Škoda 9Tr“. Šio modelio troleibusai gaminti nuo 1961 iki 1982 metų. Šiuo metu sostinėje liko vienintelis ypatingoms kelionėms naudojamas toks troleibusas, pagamintas 1981 metais.

Retro troleibusas kursuos 4-uoju maršrutu Antakalnis–Centras–Žemieji Paneriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas