Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 14

Lietuvos ambasadorius Ukrainoje: tyliai rengiamasi blogiausiam scenarijui

Lietuva, kaip ir daug kitų šalių, perkėlė dalį ambasados Kijeve darbuotojų ir jų šeimų narius į Lietuvą, liko tik būtiniausias personalas. Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Valdemaras Sarapinas portalo 15min video laidoje „15/15“ sakė, kad yra parengtas keturių lygių planas, kaip Rusijos užpuolimo atveju būtų evakuoti ir likę diplomatai. Ambasadoriaus žodžiais, įtampėlė Ukrainoje jaučiama, tačiau gyvenimas verda toliau.
Valdemaras Sarapinas
Valdemaras Sarapinas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

– Pradėkime nuo to, kur jūs, ambasadoriau, šiuo metu esate?

– Šiuo metu esu Kijeve, mūsų ambasadoje, savo darbo kabinete.

– Ar įtampa juntama ir Kijeve?

Na, žinote, ta įtampėlė ore tvyro, negaliu sakyti, kad visiškai jos nesijaučia, bet patikėkite, gyvenimas – tiek Kijeve, tiek ir už jo ribų – vyksta įprastine tvarka, jį kiek koreguoja, aišku, pandeminės nuotaikos irgi prastos, nes iš tiesų daug to omikrono atvejų.

Bet šiaip gyvenimas verda netgi, sakyčiau. Viskas dirba. Taip kad iš tiesų įtampėlė yra, bet žmonės gyvena savo gyvenimus, šalies valdžia stengiasi nesėti panikos žmonių tarpe, nuo to tikrai niekam nebūtų geriau. Yra tyliai rengiamasi blogiausiam scenarijui, duok Dieve, jis neįvyks, nepasitvirtins, tačiau rengiamasi.

Ta įtampėlė ore tvyro, negaliu sakyti, kad visiškai jos nesijaučia, bet patikėkite, gyvenimas – tiek Kijeve, tiek ir už jo ribų – vyksta įprastine tvarka.

Aš pats palaikau kontaktus ir artimus ryšius ir su gynybos ministru ponu Oleksijumi Reznikovu, ir su kariuomenės vadu, tai iš tiesų galiu patikinti, kad yra labai rimtai ruošiamasi, rengiamasi, bet kartu, pasikartosiu, tikrai stengiamasi tos panikos nesėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas