Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos antstolių rūmai: tragedija virtęs iškeldinimo procesas – tai įpareigojimas susirūpinti antstolio profesijos saugumu

Spalio 10-ąją tragedija virtęs iškeldinimo procesas Vilniaus centre – beprecedentis įvykis, kuris atskleidžia teismo sprendimų vykdymo pavojingumą, rašoma Lietuvos antstolių rūmų pranešime spaudai.
Vilniaus centre nušautas advokatas ir pašauti 2 policijos pareigūnai
Vilniaus centre nušautas advokatas ir pašauti 2 policijos pareigūnai

Įvykis sukrečia ir primena skaudžią tiesą, kad savo pareigas atliekantys antstoliai, advokatai, policijos pareigūnai, gindami teisėtus žmonių interesus, kiekvieną akimirką rizikuoja ir dažnai patys tampa agresijos aukomis.

Nuoširdžiai dėkodami, lenkiame galvas prieš įvykyje dalyvavusius policijos pareigūnus, kurių profesionalumas padėjo išvengti dar didesnių aukų.

Iškeldinimo veiksmus vykdžiusiam antstolės padėjėjui šaudynės buvo didelis psichologinis smūgis. Jam bus siūloma psichologinė pagalba.

Lietuvos antstolių rūmų požiūriu, ši nelaimė – tai įpareigojimas visoms teisine valstybe besirūpinančioms institucijoms neatidėliotinai imtis realių praktinių veiksmų, kad tokie įvykiai negalėtų pasikartoti ateityje.

Valstybės pavestas funkcijas vykdantys antstoliai ir antstolių kontorų darbuotojai yra išgyvenę daugiau kaip 200 smurtinių išpuolių ir kitų incidentų, kai jie patys nukentėjo fiziškai ar patyrė psichologinį smurtą, kai buvo persekiojami šeimos nariai, šaudoma į antstolių kontorų langus, padeginėjamos durys ir t. t.

Kiekvienas teismo sprendimas susijęs su asmenimis, kurių teisės yra pažeistos ir su asmenimis, kurie privalančiais tas teises atstatyti. Kai teismo sprendimus vykdantys profesionalai negali jaustis saugūs, tai ir teismo sprendimo įvykdymo laukiantys žmonės negali būti tikri, kad jų interesai bus maksimaliai apginti, o teismo sprendimas neliks formaliu popieriaus lapu.

Visų Lietuvos antstolių vardu reiškiame gilią užuojautą žuvusiojo advokato Leonid Pčelincev šeimai, artimiesiems ir visai Lietuvos advokatų bendruomenei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas