Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 31

„Lietuvos geležinkeliai“ užtruko su ukrainiečių pamušto rusų tanko eksponavimu: reikia daugiau laiko

„Lietuvos geležinkeliai“, planuojantys eksponuoti ukrainiečių pamuštą rusų tanką Vilniaus geležinkelio stoties teritorijoje, užtruko galvodami apie šio ukrainiečių trofėjaus saugumą. Nors dar praėjusią savaitę žadėta pranešti daugiau detalių apie tanko eksponavimą, žinių nėra ir šiai savaitei baigiantis.
Gėlės ant tanko Vilniaus Katedros a.
Gėlės ant tanko Vilniaus Katedros a. / Ramūno Jakubausko nuotr.

15min primena, kad ukrainiečių pamuštas rusų tankas T-72B nuo vasario pabaigos bemaž mėnesį buvo eksponuojamas Vilniaus Katedros aikštėje.

Čia pamuštas rusų karo Ukrainoje simbolis kurstė aistras ir traukė įvairaus plauko asmenis, norėjusius raudonais gvazdikais ar žvakutėmis pagerbti žuvusius rusų karius.

Ne kartą prie tanko kilo ir konfliktų. Dėl to jis buvo saugomas Karo policijos pajėgų.

Po to tankas buvo perduotas „Lietuvos geležinkeliams“, apie tai 15min informavo Vytauto Didžiojo Karo muziejaus vadovė Rita Malinauskienė.

Ukrainiečių pamuštas rusų tankas turėtų būti eksponuojamas Vilniaus geležinkelio stoties teritorijoje sustojusio traukinio „Maskva-Kaliningradas-Maskva“ keleiviams, tačiau to dar reiks palaukti.

„Reikia daugiau laiko“

Kaip 15min Informavo „Lietuvos geležinkelių“ atstovė spaudai Kotryna Dzikaraitė, tankas T-72B vis dar neeksponuojamas, kadangi galvojama apie jo saugumo užtikrinimą.

„Techniniai tanko eksponavimo aspektai, tarp kurių – ir eksponato bei jį supančios teritorijos saugumo užtikrinimas – užtruko ilgiau nei planuota ir jiems išspręsti reikia daugiau laiko“, – sakė bendrovės atstovė.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vilniaus geležinkelio stotis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vilniaus geležinkelio stotis

Jos teigimu, kol bus priimti sprendimai dėl tanko eksponavimo, jis yra saugomas „vienoje iš bendrovei priklausančių teritorijų“, tačiau tikslesnė vieta neatskleidžiama.

Vilniaus geležinkelio stoties teritorijoje tankas turėtų būti eksponuojamas iki gegužės pabaigos, o po to arba keliaus į ekspoziciją Kaune, arba bus perduodamas eksponuoti kitiems Lietuvos miestams, tačiau šie turės pasirūpinti eksponato saugumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas