Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 14

Lietuvos ginklų kontrolės inspektorius vertina karinę veiklą Kazachstane

Krašto apsaugos ministerijos atstovas Danijos vadovaujamos ginklų kontrolės inspektorių grupės sudėtyje birželio 13–14 dienomis Kazachstane atlieka pasirinkto rajono inspekciją, rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime spaudai.
Ginklai
Ginklai / 123RF.com nuotr.

Ginklų kontrolės inspektorių grupė domisi Kazachstano karine veikla ir, įvertinus inspekcijos eigą bei jos metu gautą informaciją, parengs Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) šalims ataskaitą, kurioje pateiks vertinimą, kaip Kazachstanas vykdo 2011 m. Vienos dokumento reikalavimus.

Inspekcija atliekama vadovaujantis Vienos dokumento nuostatomis – ginklų kontrolės inspektoriai turi galimybę gauti informaciją apie rajone dislokuotuose daliniuose tarnaujančio personalo skaičių, turimų pagrindinių ginkluotės ir technikos sistemų tipus, jų skaičių. Lankydamiesi poligonuose ir mokymo laukuose inspektoriai galės susipažinti su karinių vienetų vykdoma veikla, apžiūrėti pagrindinių ginkluotės ir technikos sistemų pavyzdžius.

2011 m. ESBO parengtas Vienos dokumentas įpareigoja šiai organizacijai priklausančias valstybes kasmet pateikti informaciją apie savo karines pajėgas, gynybinių pajėgumų vystymo planus ir karinį biudžetą, taip pat iš anksto informuoti apie planuojamą karinę veiklą. Valstybės taip pat įsipareigoja priimti savo teritorijoje nustatytą skaičių kitų šalių karinių ekspertų inspekcijų ir vizitų į karinius dalinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento