Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 27

Lietuvos ir Bulgarijos antikorupcinės institucijos stiprina bendradarbiavimą

Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir Bulgarijos Respublikos kovos su korupcija ir neteisėtai įgyto turto konfiskavimo komisijos (CACIAF) vadovai nuotoliniu būdu pasirašė Bendradarbiavimo memorandumą, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Specialųjų tyrimų tarnyba
Specialųjų tyrimų tarnyba / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Bendradarbiavimo memorandumas sudarys sąlygas STT ir CACIAF keistis gerąja patirtimi kovos su korupcija srityje, dalytis informacija apie nusikalstamas veikas, susijusias su korupcija, įskaitant tarptautinį papirkinėjimą. Bus bendradarbiaujama ir korupcijos prevencijos, antikorupcinio švietimo ir sąmoningumo didinimo srityse.

STT ir CACIAF, įgyvendindamos Bendradarbiavimo memorandumą, rengs bendras paskaitas, mokymus, seminarus, keisis aktualia informacija korupcijos prevencijos ir kontrolės srityse. Atsižvelgiant į tai, kad viena iš pagrindinių CACIAF funkcijų yra nusikalstamu būdu įgyto turto identifikavimas, paieška ir konfiskavimas, STT ypač stiprins bendradarbiavimą šioje srityje, siekdama toliau plėtoti ir vystyti STT veiklą korupciniu būdu įgyto turto paieškos ir konfiskavimo srityje. Be to, Bulgarijos institucija pakvietė STT dalyvauti projekte „Bulgarijos kompetentingų institucijų pajėgumų stiprinimas išieškant ir valdant nusikalstamą turtą“, finansuojamame iš 2014–2021 m. Norvegijos finansinio mechanizmo Vidaus reikalų programos. Projekto metu institucijų atstovai dalyvaus gerosios praktikos apsikeitimo vizituose, o įgytos žinios ir geroji patirtis sėkmingai prisidės prie praėjusiais metais įsteigto STT turto paieškos padalinio veiklos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito