Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 17

Lietuvos ir Indonezijos vadovai sutarė supaprastinti lietuviškų maisto produktų eksportavimo į Indoneziją tvarką

Trečiadienį, Valstybinio vizito į Indoneziją metu, prezidentė Dalia Grybauskaitė teigė, kad šis pirmasis istorijoje aukščiausių Lietuvos ir Indonezijos vadovų susitikimas – sėkmingas. Jo metu aptartas galimas šalių bendradarbiavimas ekonomikos, energetikos ir transporto srityse.
 Prezidentės valstybinis vizitas Indonezijoje
Prezidentės valstybinis vizitas Indonezijoje / LR Prezidento kanceliarijos/R.Dačkaus nuotr.

„Mes turime daug dvišalių perspektyvių sričių, ypač energetikos srityje. Juos domina mūsų LNG (Suskystintųjų gamtinių dujų – aut. past.) terminalas ir jo technologijos, juos domina ir biomasės naudojimas ir naujos technologijos, taip pat atliekų panaudojimas šilumos ir elektros gamybai“, – pasakojo D.Grybauskaitė.

Susitikimo metu šalių prezidentai sutarė supaprastinti sertifikavimo procedūras Lietuvos pieno, mėsos ir kitų maisto produktų eksportuotojams, norintiems įsitvirtinti 250 mln. gyventojų turinčioje Indonezijos rinkoje.

„Susitikimas su prezidentu [Joko Widodo] buvo labai šiltas, mes jau vienas kitą šiek tiek pažinojome, – trečiadienį pasakojo Lietuvos prezidentė. – Mes palaikėme vieni kitų kandidatus į Jungtinių Tautų įvairias pozicijas, mūsų kariai kartu vykdo antiteroristines operacijas, pavyzdžiui, Somalyje. Esame išties bendradarbiaujančios šalys ir tarptautinėje erdvėje. Po šio aukščiausio lygio vizito [galimybės] atsiveria ir mūsų verslui, ir ekonomikoms.“

Susitikimas su prezidentu [Joko Widodo] buvo labai šiltas, mes jau vienas kitą šiek tiek pažinojome.

Indonezijos prezidentui, kuris yra roko muzikos mylėtojas, šalies vadovė padovanojo Lietuvos atlikėjų albumų – grupės „Antis“ kompaktinę plokštelę „Baisiai džiugu!“, „Bix“ albumą „Ray“, „Colours of Bubbles“ albumą „She Is the Darkness“, „Deeper Upper“ kompaktinę plokštelę „Mirrors“ ir „Wolfsome“ albumą „Origin.412“.

Prezidentė su J.Widodo susitikimo metu pasirašė susitarimą dėl ateities bendradarbiavimo tarp Indonezijos ir Lietuvos Susisiekimo ministerijų, pakvietė Indonezijos atstovus kitąmet dalyvauti Lietuvoje rengiamame didžiausiame regiono gyvybės mokslų forume „Life Sciences Baltic“.

Valstybinio vizito metu prezidentė taip pat susitiks su Indonezijos Parlamento Pirmininku Setya Novanto.

Džakartoje buvo surengtas ir pirmasis Lietuvos ir Indonezijos energetikos forumas, kuriame dalyvavo tiek Lietuvos, tiek Indonezijos įmonių atstovai.

Indonezija yra didžiausia Pietryčių Azijos valstybė, G20 klubo narė, viena daugiausiai taikdarių į JT taikos palaikymo misijas siunčiančių valstybių.

Kitais metais Lietuva ir Indonezija minės 25-ąjį diplomatinių santykių jubiliejų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento