Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos ir Japonijos atstovai aptarė bendradarbiavimą kibernetinio saugumo srityje

Vilnius, rugsėjo 11 d. (BNS). Vilniuje trečiadienį vyko pirmosios Japonijos ir Lietuvos dvišalės konsultacijos kibernetinio saugumo klausimais, susitikime Lietuvos ir Japonijos gynybos bei užsienio reikalų ministerijų, nacionalinių kibernetinio saugumo agentūrų atstovai aptarė kibernetinio saugumo strategijas, daugiašalio ir dvišalio bendradarbiavimo perspektyvas.
KAM nuotr.
KAM nuotr.

Kaip skelbia Krašto apsaugos ministerija (KAM), abi šalys sutarė tęsti ir vystyti glaudų praktinį bendradarbiavimą bei politines konsultacijas kibernetinio saugumo srityje.

„Japonija yra viena svarbiausių partnerių Indijos ir Ramiojo vandenynų regione. Džiaugiuosi, kad Lietuvos ir Japonijos saugumo bei gynybos bendradarbiavimas intensyvėja, ypač kibernetinio saugumo srityje. Šiandien pradedame veikti mūsų dvišaliame kibernetiniame dialoge, kuris, tikiu, taps kasmetiniu“, – pranešime cituojama krašto apsaugos viceministrė Monika Koroliovienė.

Pasak viceministrės, strateginė Lietuvos ir Japonijos partnerystė yra svarbus elementas ginant ne tik fizines, bet ir skaitmenines demokratinių šalių sienas.

„Vieningos pastangos saugant kibernetinę erdvę yra naudingos dėl bendrų saugumo interesų, galimybių mokytis vieniems iš kitų ir efektyvesnio reagavimo į kylančias kibernetines grėsmes ir iššūkius“, – teigiama ministerijos pranešime.

Japonijos delegacija, vadovaujama Japonijos užsienio reikalų ministerijos ambasadoriaus, atsakingo už kibernetinę politiką, Naoki Kumagai taip pat aplankė Nacionalinio kibernetinio saugumo centro padalinį Kaune – Regioninį kibernetinės gynybos centrą.

2023 metų spalį Tokijuje Lietuvos ir Japonijos gynybos ministerijos pasirašė bendradarbiavimo gynybos srityje susitarimą.

Pagal šį susitarimą, Lietuva ir Japonija reguliariai rengia politines ir ekspertų konsultacijas, keičiasi gerosiomis praktikomis ir informacija kibernetinio saugumo, kovos su hibridinėmis grėsmėmis, gynybos technologijų ir kitose gynybos bendradarbiavimo srityse.

Abiejų šalių kibernetiniai ekspertai taip pat dalyvauja kibernetinės gynybos pratybose tiek Lietuvoje, tiek Japonijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?