Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 03

Lietuvos jaunimas kreipėsi į prezidentę: norime kurti savo ateitį pažangioje valstybėje

Aštuonios Lietuvos jaunimo organizacijos suvienijo balsus, kad naująją kartą išgirstų valstybės ir institucijų vadovai. Jaunimo lyderiai prašo atverti galimybes Lietuvoje gyventi ir kurti trokštantiems talentams.
Mokslininkas
Mokslininkas / 123rf.com nuotr.

„Kurk Lietuvai alumni“ tinklo atstovas Lukas Savickas pastebi, kad įtemptose diskusijose dėl naujojo Darbo kodekso jaunosios kartos atstovų balsai iki šiol skambėjo ne itin garsiai ar tiesiog nebuvo siekiama į juos įsiklausyti.

Dėl naujojo Darbo kodekso ir šiuolaikiškų valstybės pažangą skatinančių darbo santykių įteisinimo Lietuvos jaunimo organizacijos jau kreipėsi į Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę.

„Gerovę šalyje kuria žmonės, kurie varžosi idėjomis, o ne kumščiais ar garsiakalbiais. Nėra teisinga, kai didžiausią svorį įgyja vos keliems procentams dirbančiųjų atstovaujančių profesinių sąjungų atstovai. Mums nepriimtina, kad diskusijose apie tai, kaip turėtų būti reguliuojami darbo santykiai, dirbančiuosius bandoma pavaizduoti kaip savarankiškai nuspręsti nesugebančias bejėges aukas, kurias darbdaviai pirmai progai pasitaikius bando atleisti iš darbo, ir kurias būtina ginti atgyvenusiais draudimais, ribojimais, sutartimis“, - teigia L. Savickas.

Pasak jo, nevaldomas formas įgyjantis protestas prie Vyriausybės rūmų užkerta bet kokį kelią dialogui. „Galbūt neblaivus bei vulgarus elgesys, keiksmai ir klaidinantys teiginiai trumpam atkreipia visuomenės dėmesį, tačiau tai nėra Lietuvos naujosios kartos balsas. Gaila ir gėda, kad būrys triukšmadarių mėgina visiems primesti savo valią. Tai – nemaloni demokratijos grimasa“, - apgailestauja „Kurk Lietuvai alumni“ tinklo atstovas L. Savickas. Jaunimo organizacijos atstovas neslepia apmaudo, kad agresyvus rėkimas kartais sulaukia daugiau dėmesio negu blaivi argumentų kalba.

Norime kurti savo ateitį pažangioje ir klestinčioje valstybėje

„Norime kurti savo ateitį pažangioje ir klestinčioje valstybėje, visomis išgalėmis prisidėti prie Lietuvos visuomenės gerovės kūrimo. Šį troškimą reiškiame besąlygiškai, nesitikėdami ir neprašydami kieno nors pagalbos, protekcijos ar pašalpų, nes tikime, kad mūsų ir Lietuvos ateitį galime ir privalome užtikrinti pirmiausiai savo pačių pastangomis“, - rašoma kreipimesi Prezidentei, kurį pasirašė jaunimo organizacijos „Kurk Lietuvai alumni“, „Global Lithuanian Leaders“, „World Economic Forum Global Shapers Vilnius“, Jaunimo organizacija „Darbas“, Jaunųjų konservatorių lyga, Lietuvos liberalus jaunimas, Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjunga ir Pasaulio lietuvių jaunimo sąjunga.

„Visa, ko prašome iš valstybės, jos institucijų ir vadovų – tai atverti mums galimybes. O tam labai svarbu, kad visi mes išmoktume mąstyti šių dienų kategorijomis, veikti atsižvelgdami į nūdienos realijas Lietuvoje ir pasaulyje.

Gyvename nebe fabrikų ir manufaktūrų, bet aukštųjų technologijų ir žinių ekonomikos laikais.

Gyvename nebe fabrikų ir manufaktūrų, bet aukštųjų technologijų ir žinių ekonomikos laikais.

Esame ne „žmogiškieji ištekliai“ ar „darbo liaudis“, kuria būtina rūpintis, bet savimi pasitikintys profesionalai.

Veikiame ir gyvename dinamiškoje darbo rinkoje, kur geri, patikimi darbuotojai yra vertybė ir darbdavio partneriai. O jei vienam ar kitam darbdaviui dar taip ir neatrodo, esame laisvi rinktis kitą ir judėti toliau“, - rašo kreipimosi autoriai ir pabrėžia, kad savo ateitį jie nori kurti Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas