Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos kariai dalyvauja tarptautinėse vadovavimo pratybose Lenkijoje

Sausumos pajėgų Vadovybės štabo kariai su 23 NATO šalių atstovais dalyvauja tarptautinėse vadovavimo ir valdymo elementų pratybose Lenkijoje, trečiadienį pranešė Lietuvos kariuomenė.
NATO jungtinių pajėgų mokymo centro nuotr.
NATO jungtinių pajėgų mokymo centro nuotr.

Šių mokymų tikslas – treniruoti ir įvertinti NATO sąjungininkų sausumos pajėgų vadavietei pavaldžių junginių štabų pasiruošimą planuoti bei vykdyti plataus masto gynybines operacijas, vykdant sąveikos su draugiškomis pajėgomis organizavimą ir veiksmų koordinavimą.

„Pratybos „LOLE 24“ yra labai svarbus mūsų kovinio rengimo ciklo renginys, kuris skirtas įvertinti mūsų pasirengimą vykdyti mums paskirtas užduotis“, – sakė NATO Šiaurės-Rytų daugianacionalinio korpuso vadas generolas leitenantas Jurgenas-Joachimas von Sandrartas.

Mokymai vykdomi trimis etapais. Iš pradžių vyko padalinių integravimo rengimas, kai daugiau kaip 800 pratybų dalyvių tobulino karinio sprendimo priėmimo proceso, vadovavimo ir valdymo bei sąveikos procedūras. Po to junginių štabai planavo gynybinių ir netiesioginio poveikio operacijas, mokėsi sąveikauti su civiline aplinka ir kaimyniniais padaliniais, koordinuoti veiksmus su aukštesniu štabu, rengti operacijų taktinius planus.

Trečiojo pratybų etapo metu naudojant kompiuterinę simuliacinę sistemą siekiama patikrinti mokymuose dalyvaujančių junginių štabų suplanuotų operacijų sumanymus.

„Simuliacinė sistema, pagal pratybų kontrolės grupės parengtą mokymų sumanymą, įgalina sukurti taktinę situaciją, kuri leidžia sugeneruoti įvykius ir incidentus, taip sudarant sąlygas prisitaikant prie dinamiškos ir nuolat besikeičiančios situacijos vykdyti sąveikos ir vadovavimo procedūras, koordinuojat tarpusavio veiksmus priimti savalaikius taktinius sprendimus, bendradarbiaujat su aukštesniu štabu užtikrinti nenutrūkstamą operacijų vykdymą, vadaviečių funkcionalumą“, – teigiama kariuomenės pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas