Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 09

Lietuvos kariuomenė tęsia kovinės parengties patikrinimo pratybas: kariai treniruojasi skirtinguose Lietuvos regionuose

Lietuvos kariuomenė tęsia kovinės parengties patikrinimo pratybas, kuriose tikrinamos pajėgų ir vienetų taktinės procedūros, gebėjimas persidislokuoti iš nuolatinės dislokacijos vietų į operacijos rajonus ir vykdyti nurodytas užduotis, praktiškai tikrinama sąveika tarp skirtingų kariuomenės vienetų, pajėgų pasitelkimo algoritmai ir reakciją į galimas grėsmes su kitomis institucijomis, rašoma Lietuvos kariuomenės pranešime spaudai.
Pratybos
Pratybos / Tomo Kavaliausko nuotr.

Mokymuose ir toliau dalyvaus kariai iš visų Lietuvos kariuomenės pajėgų, kurie treniruosis poligonuose bei civilinėse teritorijose.

„Šiuo metu įvairaus lygmens mokymuose Lietuvoje dalyvauja apie 3000 karių. Vykdome mums paskirtas užduotis. Kariuomenės veikla ir reakcija paremta žvalgybiniais indikatoriais, mūsų ir sąjungininkų turima informacija. Nedelsiant esame pasiruošę reaguoti ir paremti kitas valstybės institucijas, jei tik toks poreikis būtų“, – apie dabartinę saugumo situaciją pasakojo Lietuvos kariuomenės vadas generolas V.Rupšys.

Lietuvos kariuomenė informuoja, kad karių, karinės technikos bei įrangos aktyvumas gali būti matomas skirtinguose Lietuvos regionuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas