Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 08 10

Lietuvos kariuomenės vadas susitiko su laikinai Marijampolėje dislokuoto Vaidoto bataliono kariais

Rugpjūčio 10 d. Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys lankėsi Marijampolėje, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytenio bendrosios paramos logistikos batalione, kur aplankė nuo rugpjūčio 5 d. laikinai dislokuotus Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotojo pėstininkų bataliono karius, rašoma Lietuvos kariuomenės pranešime spaudai.
LK vadas gen. ltn. V.Rupšys kalba su Vaidoto bataliono kariais
LK vadas gen. ltn. V.Rupšys kalba su Vaidoto bataliono kariais / Lietuvos kariuomenės nuotr.

„Vaidoto batalioną perkėlus į Marijampolę, tikiu, kad kariai susiduria su iššūkiais ir jiems kyla klausimų, į kuriuos reikia atsakyti. Būtina kalbėtis ir ieškoti išeičių. Esu dėkingas kariams už supratimą ir puikiai atliekamas pareigas, nepaisant pasikeitusių aplinkybių.”, – kalbėdamas su Vaidoto bataliono kariais sakė gen. ltn. Valdemaras Rupšys.

Kartu su Lietuvos kariuomenės vadu atvyko ir Sausumos pajėgų bei Logistikos valdybos vadai bei vyriausieji puskarininkiai.

Sprendimas Vaidoto batalioną laikinai perkelti į Marijampolę priimtas dėl operacinio reikalingumo, pasiruošimo dislokuoti papildomas sąjungininkų pajėgas Lietuvoje, galimybės turėti lankstesnes kovinio rengimo sąlygas išnaudojant mažiau užimtus poligonus Kazlų Rūdoje ir Rūdninkuose. Nuolatinis Vaidoto bataliono dislokavimas į naują infrastruktūrą Rokantiškėse prie Vilniaus planuojamas kai tik bus baigtos karinio miestelio statybos.

Rugpjūčio mėnesio pabaigoje pagal šaukimo planus į Vaidoto batalioną planuojama pakviesti daugiau nei 400 nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių, kurie taip pat vietoje planuotos tarnybos vietos Rukloje tarnybą atliks Marijampolėje.

Vaidoto batalionas įkurtas 1992 sausio 2 d., o jo kovinėje vėliavoje įrašytas prieškario Kauno kunigaikščio Vaidoto 8-ojo pėstininkų pulko šūkis „Drąsa, ištvermė ir Tėvynės meilė tevadovauja mums“. Bataliono pagrindiniai uždaviniai yra rengti karius Lietuvos valstybės sausumos teritorijos ginkluotai gynybai, palaikyti kovinę parengtį batalione, rengtis tarptautinėms operacijoms ir dalyvauti jose bei įstatymų numatytais atvejais ir sąlygomis teikti pagalbą kitoms valstybės ir savivaldybių institucijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas