Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 07 /15:03

Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos vadovai NATO perspėja apie grėsmę dėl įvykių Baltarusijoje

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda, Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda ir Latvijos prezidentas Egilsas Levitas laišku kreipėsi į NATO generalinį sekretorių Jensą Stoltenbergą bei Aljanso valstybių ir vyriausybių vadovus dėl įvykių Baltarusijoje keliamos grėsmės.
NATO, Europos Sąjunga, Ukraina
NATO, Europos Sąjunga, Ukraina / 123RF.com nuotr.

Kaip pranešė Prezidentūra, laiške trijų šalių vadovai atkreipia dėmesį, kad Rusijos ir Baltarusijos bendradarbiavimas kenkia ne tik regiono, bet ir visos euroatlantinės erdvės saugumui. Laiške pažymima, kad Baltarusijos teritorija ir ištekliai Rusijos naudojami karui prieš Ukrainą ir liudija vis glaudesnę dviejų šalių karinę integraciją.

„Naujausia jos išraiška tapo taktinių branduolinių ginklų dislokavimas Baltarusijos teritorijoje. Tokiu būdu eskaluojama padėtis karo Ukrainoje kontekste ir keliama tiesioginė grėsmė mūsų bendruomenės saugumui. Tai yra dar vienas šiurkštus NATO ir Rusijos santykių pagrindų akto pažeidimas, akivaizdžiai rodantis, kad šis dokumentas nebegalioja“, – rašoma Lietuvos, Lenkijos ir Latvijos lyderių laiške.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi