Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos pareigūnams bus prieinami nuotoliniai mokymai Norvegijos policijos mokykloje

Policijos generaliniam komisarui Renatui Požėlai pasirašius bendradarbiavimo memorandumą su Norvegijos policijos mokykla, Lietuvos pareigūnams bus sudarytos galimybės gilinti žinias ir praktinius įgūdžius kovoje su nusikaltimais elektroninėje erdvėje.
Kaune pagrobtos mergaitės paieškų centras Kauno policijoje
Policija / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Kaip nurodoma policijos antradienį išplatintame pranešime, pareigūnams bus prieinami devyni specializuoti nuotolinių mokymų moduliai, leisiantys stiprinti tyrimų ir analitinius gebėjimus.

„Reaguojant į nūdienos realijas, kibernetinio saugumo stiprinimas ir kova su nusikaltimais elektroninėje erdvėje jau eilę metų yra vienas pagrindinių Lietuvos policijos veiklos prioritetų. Tuo tarpu esminis įrankis šioje kovoje yra ne tik pažangios kompiuterinės technologijos, bet ir motyvuoti, kompetentingi bei profesionalūs policijos pareigūnai“, – sakė R.Požėla.

„Norvegijos policijos mokyklos sukurti specializuoti mokymai, skirti pareigūnams dirbantiems su nusikaltimais elektroninėje erdvėje, yra vieni labiausiai vertinamų ir paklausiausių Europoje“ – teigė policijos vadovas.

Norvegijos policijos mokyklos mokymų pagrindu planuojama kurti ir specializuotas mokymų programas Lietuvos kriminalinės policijos biuro Kriminalinės žvalgybos mokymų centre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas