Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti
2011 06 20

Lietuvos pirkėjų elgesį pakeitė kilusi panika dėl bakterijų daržovėse

Vokietijoje prieš kelias savaites kilusi panika dėl E.coli bakterijų paveikė ir Lietuvos didmiesčių gyventojų įpročius: daugiau nei pusė gyventojų daržovių dabar valgo mažiau.
Daržovės
Daržovės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Savaitraščio „Veidas“ skelbiamos „Prime Consulting“ apklausos duomenimis, mažiau daržovių ėmė valgyti 54,2 proc. didmiesčių gyventojų, o įpročių nekeitė 35,4 proc. apklaustųjų.

Anot „Veido“, akivaizdu, kad vis labiau chemizuotas žemės ūkis ir maisto pramonė labai rūpi lietuviams. Jie sunerimę, kad sveikatai nepalankių maisto priedų yra mėsos gaminiuose ir prieskoniuose bei padažuose.

„Dalis apklaustųjų ironiškai teigia, kad mėsos gaminiuose dažnai mėsos ir nerasi, tik cheminius priedus ir pakaitalus“, – teigė nuomonės tyrimų bendrovės vadovas Saulius Olencevičius.

40,6 proc. respondentų teigė, kad daugiausiai cheminių priedų yra mėsos gaminiuose, 27,6 proc. – prieskoniuose ir padažuose, 17 proc. – vaisiuose ir daržovėse, 12,2 proc. – duonos ir pyrago gaminiuose, 2,6 proc. – pieno produktuose.

Savaitraščio „Veidas“ užsakymu 500 didžiųjų Lietuvos miesto gyventojų apklausą birželio 13–15 dienomis atliko tyrimų ir konsultacijų bendrovės „Prime consulting“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos