Savaitraščio „Veidas“ skelbiamos „Prime Consulting“ apklausos duomenimis, mažiau daržovių ėmė valgyti 54,2 proc. didmiesčių gyventojų, o įpročių nekeitė 35,4 proc. apklaustųjų.
Anot „Veido“, akivaizdu, kad vis labiau chemizuotas žemės ūkis ir maisto pramonė labai rūpi lietuviams. Jie sunerimę, kad sveikatai nepalankių maisto priedų yra mėsos gaminiuose ir prieskoniuose bei padažuose.
„Dalis apklaustųjų ironiškai teigia, kad mėsos gaminiuose dažnai mėsos ir nerasi, tik cheminius priedus ir pakaitalus“, – teigė nuomonės tyrimų bendrovės vadovas Saulius Olencevičius.
40,6 proc. respondentų teigė, kad daugiausiai cheminių priedų yra mėsos gaminiuose, 27,6 proc. – prieskoniuose ir padažuose, 17 proc. – vaisiuose ir daržovėse, 12,2 proc. – duonos ir pyrago gaminiuose, 2,6 proc. – pieno produktuose.
Savaitraščio „Veidas“ užsakymu 500 didžiųjų Lietuvos miesto gyventojų apklausą birželio 13–15 dienomis atliko tyrimų ir konsultacijų bendrovės „Prime consulting“.