Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 24

Lietuvos prezidentas su Europos kolegomis išsakė paramą naujajai Moldovos prezidentei

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda kartu su Čekijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Rumunijos ir Slovakijos prezidentais išsakė paramą naujajai Moldovos vadovei Maiai Sandu.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Prezidentūros nuotr.
Temos: 2 Maia Sandu Moldova

„Mes, Lietuvos, Čekijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Rumunijos ir Slovakijos prezidentai, sveikiname M.Sandu, inauguruotą Moldovos prezidente“, – sakome septynių Europos valstybių vadovų pareiškime, kurį išplatino Prezidentūra.

Anot jo, „M.Sandu Moldovos piliečiai, kurie tikisi pokyčių, ambicingesnės reformų darbotvarkės, demokratijos ir glaudesnių ryšių su Europos Sąjunga, suteikė tvirtą mandatą“.

Europos valstybių lyderiai M.Sandu reiškia visapusę paramą ir remia „jos pastangas sustiprinti demokratinėmis vertybėmis, pagrindinėmis laisvėmis ir teisinės valstybės principais pagrįstų reformų įgyvendinimą“.

„Palaikome prezidentės M.Sandu siekį Moldovoje sukurti veiksmingą demokratinę sistemą, kuri atspindėtų Moldovos piliečių valią. Esame pasirengę dalytis turima reformų ir europinės integracijos patirtimi, kuri galėtų prisidėti prie Moldovos Respublikos klestėjimo ir gerovės kelyje į Europos Sąjungą“, – sakoma pareiškime.

Buvusi Pasaulio banko ekonomistė, pasisakanti už glaudesnius santykius su Europos Sąjunga, M.Sandu lapkritį vykusiuose Moldovos prezidento rinkimuose netikėtai įveikė buvusį prorusišką valstybės vadovą Igorį Dodoną.

Moldovos prezidento rinkimai buvo laikomi referendumu dėl šios Rytų Europos valstybės, esančios tarp Ukrainos ir Rumunijos, dviejų skirtingų ateities perspektyvų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito