Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos vadovai sveikina M. Alekną tapus olimpiniu vicečempionu

Prezidentas ir premjerė trečiadienio vakarą pasveikino disko metiką Mykolą Alekną Paryžiaus olimpinėse žaidynėse iškovojus sidabro medalį.
Paryžiaus olimpinių žaidynių disko metimo finalas / Kirill Kudryavtsev / AFP nuotr.
Paryžiaus olimpinių žaidynių disko metimo finalas / Kirill Kudryavtsev / AFP nuotr.

Kaip Prezidentūros pranešime nurodo šalies vadovas Gitanas Nausėda, olimpinėse žaidynėse debiutavęs pasaulio rekordininkas pademonstravo išskirtinį atkaklumą ir sunkiu darbu pasiektus rezultatus.

„Didžiausi sveikinimai Mykolui Aleknai, kuris į Lietuvą parveš sidabro medalį. Prieš 21-erius metus Paryžiaus „Stade de France“ stadione ant nugalėtojų pakylos lipo jo tėtis, o šiandien ši garbė tenka Mykolui. Visa Lietuva šiandien švenčia Mykolo laimėjimą“, – rašoma prezidento sveikinime.

G. Nausėda linkėjo M. Aleknai stiprybės ir daug pergalių bei rekordų ateityje.

Premjerė Ingrida Šimonytė dėkodama M. Aleknai ir aštuntą vietą finale užėmusiam Andriui Gudžiui teigė, kad „sirgti net už du kovoje dėl medalių Lietuvai atstovaujančius sportininkus yra nekasdienis džiaugsmas ir didžiulė privilegija“.

„Nuoširdžiausi sveikinimai Mykolui, vis pranokstančiam save, būrį stipriausių varžovų ir ant pečių gulančią nemenkų lūkesčių naštą – puikus sidabrinis pasirodymas, kurį Lietuva sekė akimis, tankiai plakančiomis širdimis ir su ypatingu pasididžiavimu“, – sakoma ministrės pirmininkės sveikinime.

Paryžiaus olimpinėse žaidynėse debiutavęs 21-erių M. Alekna sidabrą iškovojo diską numetęs 69.97 metro.

Aukso medalį laimėjo olimpinį rekordą pagerinęs jamaikietis Roje Stona (70,00 m), bronzos – australas Matthew Denny (69,31 m).

Toliausiai M. Aleknos diskas skriejo antruoju metimu, kai buvo pagerintas jo tėčiui Virgilijui Aleknai nuo 2004-ųjų priklausęs olimpinis rekordas (69,89 m). Naująjį rekordą netrukus ketvirtuoju mėginimu pagerino olimpinis čempionas R. Stona, skelbia Lietuvos lengvosios atletikos federacija.

Finale kovojęs A. Gudžius diską geriausiu bandymu nusviedė 66,55 metro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi