Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 22 /19:04

Lietuvos vaikų ir jaunimo centre veikiančiame darželyje – koronaviruso atvejis

Lietuvos vaikų ir jaunimo centre veikiančiame darželyje „Taškius“ patvirtintas koronaviruso atvejis, dėl to darželio auklėtiniams ir mokytojams nurodyta neatvykti, o Nacionalinis visuomenės ir sveikatos centras (NVSC) aiškinasi galimą kontaktą turėjusius asmenis, patvirtino darželio direktorė Lina Jankauskaitė.
Lietuvos vaikų ir jaunimo centras
Lietuvos vaikų ir jaunimo centras / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pirmasis apie galimą koronaviruso atvejį LVJC pranešė 15min skaitytojas, teigęs, kad vaikų darželio „Taškius“ padalinys paskelbtas koronaviruso židiniu.

„Šį rytą, anksti ryte gavau skambutį – vienam mūsų darželyje nustatytas koronavirusas. Iš karto ėmėmės veiksmų, paprašėme mokytojų užsiregistruoti, pasidaryti tyrimus, pranešėme visiems mūsų tėveliams – nuo pirmadienio mūsų darželis yra uždarytas“, – sako L.Jankauskaitė.

Pasak jo, šiuo metu darbuotojams ir kitiems kontaktavusiems asmenims paskirta dviejų savaičių izoliacija, tačiau daugiau žinių, ar virusas išplito, bus vėliau, kai bus atlikti tyrimai.

„Susisiekta su NVSC. Negaliu komentuoti, ar tai darbuotojas, ar tai klientas, nes tai yra jautrūs duomenys. Patiems klientams išsiuntėme duomenis, kurioje grupėje yra tas židinys. Darželiuose, kaip ir žinote, grupės dirba saviizoliacijos grupėse, tarpusavyje nebendrauja. Toje grupėje, kurioje yra tiesioginis židinys, informuota, kad stebėtų akyliau ir žiūrėtų“, – aiškina darželio direktorė.

Pasak jos, grupėje lankėsi 15 vaikų, juos prižiūrėjo dvi mokytojos, dar neaišku, ar dalis specialistų neatostogavo.

„Tiesioginį kontaktą toje grupėje galėjo turėti iki 17 žmonių. Dabar tiriama, ar alėjo būti daugiau kontaktų – kokiais keliais atvyko, ar užsuko į kavinę, ar ne, tuos klausius pateikė ir NVSC“, – sako L.Jankauskaitė.

Pasak jo, centras turėtų susisiekti su visais asmenimis, kurie galėjo turėti kontaktą su sergančiuoju.

„LVJC direktorių inforamvome iškart, kad jo patalpose veikiančiame darželyje yra atvejis ir tiriama situacija. Pati neramiai laukiu papildomos inforamcijos ir žmonių sąrašų. Stengsimės, kad židinys neišplistų“, – tikino darželio vadovė.

Ji informavo, kad patalpos bus dezinfekuojamos pirmadienį – šeštadienį tokias paslaugas gauti sudėtinga

15min nepavyko susisiekti su NVSC – gavus papildomų komentarų, publikaciją papildysime.

LVJC patikino, kad centras lieka atviras, kadangi darželis turėjo atskiras patalpas - šiuo metu aiškinamasi, su kuo užsikrėtęs asmuo galėjo būti kontaktavęs, kur lankėsi, prireikus, patalpos gali būti dezinfekuojamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito