Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos vaikų maldose Šiluvoje – pagrobtų Ukrainos vaikų vardai

Šiluvoje tęsiasi ir savo kulminaciją pasiekia šių metų Šilinių atlaidai. Šiuose atlaiduose Ukrainos vardas ir maldos už jos kančias bei pergalės siekį kyla Dievui ir iš vaikų širdžių.
Ukrainos vaikų, kurie per karą buvo pagrobti ir išvežti, vardai prie altoriaus Šiluvoje
Ukrainos vaikų, kurie per karą buvo pagrobti ir išvežti, vardai prie altoriaus Šiluvoje / Kauno arkivyskupijos archyvas

Praėjusį sekmadienį juos dalyvavo ir pirmą kartą su Lietuvos žmonėmis susitiko bei žodį tarė naujasis Apaštalų Sosto nuncijus Baltijos šalims arkivyskupas Georgas Gänsweinas.

Šį sekmadienį, užbaigiant visą Šilinių devyndienį bei švenčiant Padėkos dieną Šiluvoje, dalyvaus ir homiliją sakys arkivyskupas Visvaldas Kulbokas – nuncijus Ukrainoje.

Lietuvis dvasininkas, savo, kaip popiežiaus atstovo tarnystę Kyjive pradėjęs prieš pat plataus mąsto karo pradžią ir likęs ten pačiomis sunkiausiomis akimirkomis.

Kauno arkivyskupijos archyvas/Vaikšų atnašos
Kauno arkivyskupijos archyvas/Vaikšų atnašos

Ukrainos vardas ir maldos už jos kančias

Šįmet pirmą kartą Šilinėse per švietimui ir ugdymui skirtą dieną surengtos atsiros pamaldos mažiausiems. Apie 700 vaikų iš visos Lietuvos atvyko į šv. Mišias aikštėje, kur su pradinukais bei darželinukais Mergelės Marijos gimtadienį šventė ir homiliją sakė vyskupas Saulius Bužauskas.

Atnašų procesijoje vaikai nešė labai jautrią atnašą: Pal. Jurgio Matulaičio Montesori mokyklos vaikai atvežė į Šiluvą ir atnešė prie altoriaus surašytus konkrečius vardus dalies Ukrainos vaikų, kurie per karą buvo pagrobti ir išvežti, ir iki šiol vis dar negali grįžti į namus.

Kauno arkivyskupijos archyvas/Vaikų mišios Šiluvoje
Kauno arkivyskupijos archyvas/Vaikų mišios Šiluvoje

Taip Lietuvos vaikai paliudijo savo pasiryžimą melstis už konkretų kenčiantį vaiką, o sykiu ir su visais pasidalijo savo širdelių skausmu bei troškimu, kad kiekvienas prisidėtume, įsipareigodami melstis už tuos vaikus, kuriems dabar ypatingai sunku – dėl karų ir konfliktų būnant priverstiems likti be savo tėvelių, šeimų, namų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas