Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 20 /14:33

Lietuvos vandenyse nuskendo iš Kaliningrado į Taliną vilktas dokas

Lietuvos teritoriniuose vandenyse, netoli Būtingės terminalo, antradienį nuskendo iš Kaliningrado į Taliną vilktas dokas.
Estijos vėliava
Estijos vėliava / Photos.com nuotr.

„Galiu patvirtinti, kad vilkikas su Estijos vėliava vilko doką iš Kaliningrado į Taliną. Dokas registruotas Kaliningrade, jis priklauso Rusijos registrui. Vilkikas buvo iš Estijos. Tas dokas yra nuskendęs netoli Būtingės“, – BNS ketvirtadienį sakė Susisiekimo ministerijos Transporto avarijų ir incidentų tyrimo skyriaus vyr. specialistė Milda Miltakytė, atsakinga už tyrimus, kurie susiję su jūrų laivų avarijomis ir incidentais.

„Tyrimas vyksta, kol tyrimo išvados nebus pateiktos, visa saugumo tyrimo medžiaga yra konfidenciali informacija, jokių komentarų negalėčiau teikti“, – aiškino ji.

Lietuvos saugios laivybos administracijos atstovė Neringa Maciūtė savo ruožtu BNS teigė, kad dokas nuskendo netoli laivybinio kanalo – įplaukimo į Būtingės terminalą. Jos teigimu, laivų eismas dėl to nesutriko.

„Eismo netrikdo, bet plaukti tame rajone reikėtų atsargiau, nes iš vandens kyšo kranas, kiek man pasakojo specialistai, kurie ten buvo“, – teigė N.Maciūtė.

Generalinės prokuratūros atstovė Vilma Mažonė BNS sakė, kad prokurorai tyrimo dėl įvykio nepradėjo.

„Kol kas baudžiamosios atsakomybės nematyti, bus tariamasi su laivo savininkais dėl doko pašalinimo, aplinkos taršos nefiksuota“, – sakė ji.

Estų kompanijos PKL, kuriai priklauso doką tempęs vilkikas, atstovas Aadu Luksepp (Adas Luksepas) BNS teigė, kad dokas buvo apdraustas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai