Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 12

Ligoninių vadovai po reformos nieko gero nežada: paslaugos taps dar mažiau prieinamos

Jeigu bus imtasi įgyvendinti Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) parengtą sveikatos priežiūros įstaigų tinklo pertvarką, rajonų ligoninės ištuštės, o gyventojams medikų paslaugos taps dar mažiau prieinamos, sako šių gydymo įstaigų vadovai.
Ligoninėje
Ligoninėje / 123RF.com nuotr.

„Jeigu bus patvirtinti tokie aukšti reikalavimai nuo 2024 metų, kokie šiandien yra projektai, tai gydytojai patrauks iš rajono ligoninių į centrą, niekas tikrai tiek nelauks (iki 2024-ųjų)“, – sakė Lietuvos savivaldybių asociacijos Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Jurbarko meras Skirmantas Mockevičius.

„Tvyro visuotinis nerimas, neapibrėžtumas, abejonės dėl deklaruojamų reformos tikslų ir rezultatų ir jos praktinio vykdymo“, – tvirtino Lietuvos gydymo įstaigų vadovų sąjungos valdybos pirmininkė Violeta Grigienė.

Jie šią savaitę dalyvavo Seimo Sveikatos reikalų komitetų posėdyje, per kurį aptarta asmens sveikatos priežiūros įstaigų tinklo pertvarkos eiga.

Komiteto pirmininkas Antanas Matulas savo ruožtu prašė SAM išgirsti rajonų ligoninių vadovų argumentus, bet akcentavo, kad pertvarka bus vykdoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas