Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 09

S.Skvernelis iš I.Šimonytės Vyriausybės gero nesitiki: kažkam kitam reikės traukti šalį iš duobės

Buvęs premjeras Saulius Skvernelis negaili kritikos konservatoriams, nusprendusiems patampyti valstybę už ūsų siūlant pirmalaikius Seimo rinkimus ir keliant politinį chaosą dėl Vyriausybės atsistatydinimo. Ypač kai esą ekonominė situacija nepalanki, nėra apibrėžtumo dėl ateities: stoja pramonės gamyba, lėtėja vidaus vartojimas. Jis kritikuoja valdžią dėl olimpinės ramybės šiame kontekste ir mano, kad ne konservatoriams, o kitiems teks traukti šalį iš duobės, kurioje galime atsidurti.

Seimui nepalaikius konservatorių lyderių Gabrieliaus Landsbergio, Ingridos Šimonytės ir kitų idėjos inicijuoti pirmalaikius Seimo rinkimus, liko klausimas, kokia Vyriausybės ateitis.

Anksčiau aiškinusi, kad Seimui nepanorus kadenciją baigti anksčiau laiko, atsistatydins, dabar premjerė toną sušvelnino.

S.Skvernelis negailėjo kritikos ne tik atskiriems ministrams, bet ir I.Šimonytei. Jo akimis, konservatoriai gali surasti jai alternatyvą.

Opozicijos atstovo nuomone, Vyriausybės vadovė prisiima daugiau nei premjerei reikia daryti. Be to, I.Šimonytės pirmtakui kliūva ir jos žodinė raiška.

„Premjerė nevaldo emocijų, nėra stabili. Grasinimai ir ultimatumai skrieja į visas puses. Netgi pasiduoda tokioms provokacijoms, sakykime, Seime iš tam tikrų marginalių mūsų kolegų – bėga prie mikrofono“, – laidai „15/15“ sakė opozicinės Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovas Saulius Skvernelis.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Saulius Skvernelis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Saulius Skvernelis

Ką pasiekė konservatoriai?

– Pirmiausia noriu teirautis apie G.Landsbergio inicijuotą politinį vyksmą perkrauti politinę sistemą. Jis, panašu, eina prie pabaigos.

O finalizuojasi kažkaip kol kas be rezultatų: Seimas nepasileidžia, Vyriausybė, bent jau iš premjerės tono ir valdančiosios koalicijos partnerių pareiškimų, gali dirbti toliau.

Jeigu visas tas detales to, kas vyko šias kelias savaites, sudėliotumėte į bendresnį paveikslą, kokį vaizdą matytumėte? Kas čia atsitiko ir kam to reikėjo?

– Vaizdas yra pakankamai aiškus. Pirmiausia tą vadinamą čekiukų skandalą reikėjo kažkokiu būdu užgesinti sukuriant papildomą dramą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas