Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 25

Lilija per savaitę surydavo 27 plytas šokolado, o dabar svajoja apie bikinio konkursą

27 metų vilnietė Lilija Kurnošova-Masiulienė jau septynerius metus gyvena emigracijoje – Anglijoje, Bristolio mieste. Tačiau moteris sako, kad šiuo metu kaip tik kraunasi lagaminus ir keliaus atgal į Lietuvą. Čia ji ne tik tęs logistikos studijas, bet ir dalysis asmenine patirtimi, kaip ištirpdyti nėštumo metu prilipusius kilogramus. Apie tai ji pasakoja „Facebook“ grupėje „Tobulink figūrą su manimi kartu“ ir turi daugiau nei 16 tūkst. sekėjų.
Prieš ir po
Lilija Kurnošova-Masiulienė prieš ir po gimdymo. / Asmeninio albumo nuotr.

L.Kurnošova-Masiulienė pasakoja iš Lietuvos išvykusi tikrai ne dėl blogo gyvenimo, o dėl jaunimo emigracijos bangos – tiesiog norėjosi pabandyti ką nors naujo.

Anglijoje ji susipažino su būsimu sutuoktiniu – jis ten jau dešimtmetį. Pora augina metų ir 9 mėnesių vaiką.

„Pagaliau nusprendėme reemigruoti. Žiūrint, ką čia žmonės valgo, matant, kad kiekvienas kampas prikimštas greito maisto užkandinių, tik ir nori sveikai maitintis. Vaikai čia ne bėgioja, o sėdi ir nejuda“, – stebisi lietuvė.

Vaikai čia ne bėgioja, o sėdi ir nejuda.

Toks gyvenimo būdas jai neatrodo priimtinas.  

„Visada buvau minkšta“

Sveikos mitybos principais L.Kurnošova-Masiulienė susidomėjo po gimdymo, nors jos kūno formos niekada neatitiko 90–60–90 standarto.  

168 cm ūgio mergina svėrė apie 67 kilogramus. „Niekada negalvojau, ką dedu į burną. Buvau aktyvi ir sportiška – šokau, treniruodavausi sporto salėje, tačiau vis tiek buvau minkšta. Dėvėjau 40–42 dydžio drabužius“, – prisimena Lilija.

Nėštumo metu ji priaugo 20 kilogramų. Kaip pati sako, šokoladą rijo tonomis: „Vieną savaitę sugebėjau sušlamšti 27 dideles plyteles šokolado. Apskritai būdama nėščia valgiau už tris. Produktus rinkausi daugmaž sveikus, tačiau porcijos buvo didžiulės.“

Asmeninio albumo nuotr./Bėgimas su nešuliu
Asmeninio albumo nuotr./Bėgimas su brangiu nešuliu.

Lilija valgė daug, tačiau sporto irgi neapleido. Iki 6 nėštumo mėnesio lankė sporto salę, iki 8 – mynė dviračio pedalus, o baseine mankštinosi vos ne iki paskutinės dienos.

„Sporto salės atsisakiau ne dėl savęs, o dėl aplinkinių, kurie pradėjo siūlytis panešti svorius. Dviratį atėmė vyras“, – šypsosi pašnekovė.

Filmuoja ir kelia į internetą

Apie kūno formas Lilija susimąstė kone iškart po gimdymo – tada svarstyklės rodė 76 kilogramus. Palyginti su ankstesniu svoriu – jautėsi kaip plunksnelė. Tačiau iš esmės atvaizdu veidrodyje buvo labai nepatenkinta.

Jaučiu atsakomybę prieš juos. Kasdien dalijuosi, ką valgau ir kaip sportuoju.

„Po truputį ėmiau kilnoti kojas, o po šešių savaičių jau rimčiau kibau į darbą. Be to, ypatingą dėmesį skyriau mitybai“, – pasakoja.

Ji valgė dažnai, tačiau nedidelėmis porcijomis. Racione atsirado daug daržovių, virtos žuvies ir vištienos, įvairių košių. Užkandžiui ji rinkosi riešutus, vaisiais ir šokoladu lepinosi tik pirmoje dienos pusėje – iki 15 valandos.

Lilija neturėjo, kam palikti kūdikį, todėl mankštinosi namuose. Pratimus susirasdavo „Youtube“ ir keisdavo kas pora savaičių.

Iš pradžių vietoj svarmenų naudojo vandens buteliukus. Kai kuriems pratimams pasitelkdavo baldus. Tačiau laikui bėgant įsigijo sportinės įrangos – 2, 3 ir 4 kilogramų svarelius, kilimėlį, kamuolį, suoliuką.

„Šiuo metu jau turiu patirties, todėl pradėjau filmuotis ir vaizdo medžiagą kelti į socialinį tinklą. Grupei, kurią administruoju, priklauso saugiau nei 16 tūkst. žmonių. Jaučiu atsakomybę prieš juos. Kasdien dalijuosi, ką valgau ir kaip sportuoju“, – pasiekimais džiaugiasi moteris.

Kilogramai tirpo tolygiai

Vasarą atostogaudama Lietuvoje Lilija atrado bėgimą. Iš pradžių vos įveikdavo 3 kilometrus, o dabar nesunkiai nubėga 10 km. Toliausia distancija – 23 kilometrai.

„Lietuvoje labai daug bėgimo varžybų, jos labai motyvuoja. Per vasarą spėjau sudalyvauti net šešeriose, o vienose net laimėjau 3 vietą“, – vasaros įspūdžiais dalijasi Lilija.

Asmeninio albumo nuotr./Lilija su sūnumi
Asmeninio albumo nuotr./Lilija su sūnumi.

Liejant tiek prakaito, kilogramai krito tolygiai – po vieną per savaitę: „Mačiau, kaip mažėju.“

Dabar Lilija sveria 59 kilogramus ir pasvajoja rudenį sudalyvauti fitness bikini turnyre.

Hobis? O gal darbas?

Lilija pažymi, kad sportuojant tobulėja kūno formos, todėl natūraliai imi vengti nesveikų, kaloringų maisto produktų.

„Aišku, kartais pasilepinu ir ledais, ir skrudintomis bulvytėmis, bet po to viskas išdeginama sportuojant“, – aiškina lietuvė.

Ji įsitikino, kad vaikas nėra kliūtis aktyviai veiklai. Į naudą išeina ir ilgi pasivaikščiojimai parke, ir kūdikio nešiojimas, sūpavimas: „Netgi bėgiodavau ristele po 5–7 kilometrus, stumdama vežimėlį.“

Asmeninio albumo nuotr./Nauja aistra - bėgimas
Asmeninio albumo nuotr./Nauja aistra – bėgimas.

Moterų pasiteisinimas, kad fizinis krūvis gali tapti pieno dingimo priežastimi, jai kelia juoką: „Iki 11 mėnesio mano vaikas nevalgė jokio kito maisto.“

Lilija įsitikinusi, kad labai norint viskas įmanoma: „Kartais mamos bijo pradėti sportuoti, valgo daug ir jaučiasi labai nelaimingos, nes negali atsikratyti svorio. Pati įsitikinau: sportas įkrauna energijos. Mano vaikas prastai miega naktimis, tačiau po rytinės treniruotės turiu tiek energijos, kad nereikia nei kavos, nei šalto dušo.“

Baigusi studijas Lilija norėtų dirbti logistikos srityje, tačiau neatmeta galimybės, kad sveikas gyvenimo būdas jai taps ne tik hobiu, bet ir pragyvenimo šaltiniu: „Niekada nesakyk niekada.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito