Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 24

Siauroje gatvėje vos prasilenkia du vilkikai: kaip bus, kai čia veiks logistikos terminalas?

Šalia Vilniaus esančiame Kuprioniškių kaime sparčiai dygsta naujas objektas – arti 4 tūkst. kv. m dydžio logistikos terminalas. Į terminalo statybas suomiško kapitalo bendrovė investuoja apie 6 mln. eurų. Tačiau ne visi kaimynai būsimais naujakuriais šioje Vilties gatvėje patenkinti. Kai kurie nuogąstauja stebėdami, kaip nedidelėje jų gatvėje prasilenks vilkikai, kurių terminalui pradėjus veiklą gerokai padaugės.
Statybos Kuprioniškėse
Statybos Kuprioniškėse / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Jei seksis, dar augs

Kuprioniškių Vilties gatvėje verda darbai: čia kyla logistikos terminalas.

Kaip sako jį statančios bendrovės „HRX“ direktorė Rasma Saulė, naujasis terminalas atitiks šiuolaikinius tvarumo standartus. Ateityje, jei darbai klostysis sėkmingai, čia numatoma ir plėtra, nes galimybių joms yra.

„Projektuodami terminalą, stengėmės sumaniai išnaudoti visą pastato plotą, nes tai ilgalaikė investicija į įmonės veiklą. Į terminalo statybas investuojama apie 6 mln. eurų, todėl iš anksto galvojame apie potencialią plėtrą – jeigu dirbsime sėkmingai, ateityje tikimės išnaudoti visas dabar suprojektuotas patalpas ir pastato funkcionalumus.

„HRX“ įsigijo sklypą terminalui statyti, kuris jau turėjo visus reikiamus statybų dokumentus ir leidimus. Beje, pagal statybų leidimą sklype buvo numatytas dvigubai didesnio ploto pastatas. Dabar statomo terminalo plotas yra gerokai mažesnis – 3740,92 kv. m, iš kurių 535 kv. m yra skirti administracinėms patalpoms.

Suomiško kapitalo „HRX“ įmonių grupė laikosi priimtos tvarumo strategijos ir tvarumo standartus taiko kasdienėje veikloje. Ne išimtis ir naujasis logistikos terminalas. Čia bus sumontuotos saulės baterijos, veiks elektromobilių įkrovimo stotelė, tačiau, svarbiausia, naujame terminale galėsime užtikrinti komfortiškas darbo sąlygas ne tik administracijos darbuotojams, bet ir vairuotojams, kurie turės specialias poilsio erdves: miegamuosius, dušus, virtuvę“, – apie būsimą terminalą sako direktorė.

Kaimynai nerimauja

Vis dėlto kasdien į kylantį statinį besižvalgantys kaimynai turi įvairių nuomonių. Vieni tiesiog stebi, kiti nerimauja, kaip pasikeis jų kasdienybė terminalui pradėjus veikti. Šiuo metu gana ramioje gatvėje transporto srautai turėtų gerokai išaugti, o tai esą būsią ir nepatogu, ir galbūt net nelabai saugu.

Vilties gatvė ganėtinai siaura, čia yra vietų, kur du vilkikai vos vos prasilenkia.

Kuprioniškių gyventojų nuotr./Vilkikai Vilties g., Kuprioniškėse
Kuprioniškių gyventojų nuotr./Vilkikai Vilties g., Kuprioniškėse

Nerimo dėl pokyčių kaimynystėje neslepia ir greta veikiančių kelių įmonių, sporto centro vadovas Maksimilianas Dolženko. Jo teigimu, rajono infrastruktūra šioje vietoje nėra tokia, kuri tiktų statomo pastato veiklai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas