Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
06 14 /10:38

LVŽS frakcija dėl M.Navickienės elgesio ištyrimo kreipėsi į VTEK

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos vardu Aušrinė Norkienė kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) dėl Seimo narės, buvusios socialinės apsaugos ir darbo reikalų ministrės Monikos Navickienės elgesio ištyrimo.
Monikos Navickienės spaudos konferencija
Monikos Navickienės spaudos konferencija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Manome, kad M.Navickienė sąmoningai nuslėpė dovaną, ryšius ir toliau slepia informaciją, kuri yra reikšminga, susijusi su Lietuvos nacionaliniu saugumu ir, tikėtina, susijusi su jos pareigomis. VTEK prašome gauti visus reikalingus duomenis, kurie šiuo metu yra slepiami ir priimti atitinkamus sprendimus“, – sako frakcijos seniūnė A.Norkienė.

M.Navickienė su šeima 2023 m. vasario 13-17 d. atostogavo Dubajuje. Į kelionę M.Navickienė vyko verslininkų šeimos Ievos Trinkūnaitės ir Vilhelmo Germano kvietimu. M.Navickienės sutuoktinis M.Navickas su minėtais asmenimis susijęs glaudžiais verslo ryšiais, o V.Germanas yra teistas už įvairius nusikaltimus, jo ryšiai vertinami kaip grėsmė Lietuvos nacionaliniam saugumui.

M.Navickienė pripažįsta, kad už skrydį į Dubajų privačiu lėktuvo reisu jos šeima nemokėjo. Maža to – iš 2024 m. birželio 13 d. vykusioje spaudos konferencijoje M.Navickienės nurodytų teiginių galima pagrįstai spėti, kad buvusios ministrės šeima nemokėjo ir už nakvynę, maitinimą Dubajuje.

Paprašyta pateikti informaciją dėl pragyvenimo išlaidų apmokėjimo, M.Navickienė manipuliatyviai teigė duomenų neturinti, o paklausti sutuoktinio negalinti, kadangi jis vairuoja motociklą. Tikėtina, kad M.Navickienės šeima nepatyrė ir jokių kitų išlaidų, susijusių su atostogomis Dubajuje, kadangi visas išlaidas apmokėjo iki šio neatskleistas asmuo/asmenys.

Taip pat tapo žinoma, kad vien skrydis į Dubajų kainavo mažiausiai 50 tūkst. eurų. Vertinant viešai pateikiamą informaciją, kad lėktuvu skrido 10 keleivių, akivaizdu, kad M.Navickienės šeimai tenkanti kelionės išlaidų dalis siekė bent 20 000 eurų.

Taigi, visiškai akivaizdu, kad M.Navickienė gavo prabangias dovanas, kurių vertė siekia bent kelias dešimtis tūkstančių eurų. Kita viešai pateikiama informacija patvirtina, kad M.Navickienė dovanos nedeklaravo, kadangi pateiktoje gyventojo pajamų deklaracijoje atitinkamų duomenų nėra.

„M.Navickienė taip pat neatskleidžia, kas dar, be jos šeimos ir I.Trinkūnaitės bei V.Germano, vyko į Dubajų ir kartu atostogavo. Akivaizdu, kad šią informaciją norima nuslėpti, kadangi savaime suprantama, kad šiaip dovanos, kurių vertė siekia kelias dešimtis tūkstančių eurų, nėra dovanojamos. Be to, M.Navickienė ne kartą pabrėžė, kad I.Trinkūnaitė ir V.Germanas nėra artimi draugai ar giminės, su šiais žmonėmis M.Navickienė bendrauja itin retai.

Tad sunku įsivaizduoti, kodėl minėtų verslininkų šeima kvietė M.Navickienės šeimą į prabangias atostogas ir pasirūpino išlaidų apmokėjimu“, – teigia A.Norkienė.

M. Navickienė ketvirtadienį žurnalistams sakė esanti įsitikinusi, kad nepažeidė viešojo intereso keliaudama į Dubajų nepasidomėdama, kas mokėjo už skrydį, tačiau pripažino padariusi žmogišką klaidą.

Palikti ministrės pareigas M.Navickienė nusprendė trečiadienį, viešojoje erdvėje kylant vis daugiau abejonių dėl jos ir sutuoktinio M.Navicko ryšių su įmone „Foxpay“, šios bendrovės savininke I.Trinkūnaite ir jos sugyventiniu V.Germanu.

G.Nausėda ketvirtadienį tenkino ministrės prašymą atsistatydinti.

Naujienų portalas 15min.lt trečiadienį pranešė apie M.Navickienės bei jos sutuoktinio skrydį į Dubajų privačiu lėktuvu su V.Germanu ir I.Trinkūnaite. Portalo teigimu, V.Germanas pernai kurį laiką dirbo M.Navickienės sutuoktinio valdomoje įmonėje „Litlab“.

M.Navickienė anksčiau tikino su „Foxpay“ savininke bendraujanti „itin retai“, taip pat nemananti, kad šeimos ryšiai su V.Germanu padaro ją pažeidžiamą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus