Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 07

A.Zuokas apie M.Majausko sprendimą: nebijau

Dar kartą vadovauti sostinei siekiančio buvusio mero Artūro Zuoko iš konservatorių pašalinto Seimo nario Mykolo Majausko apsisprendimas siekti to paties nenustebino. „Kuo didesnis pasirinkimas vilniečiams, tuo yra geriau“, – 15min sakė A.Zuokas ir pabrėžė, kad jam kortų tai neturėtų sumaišyti.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Iš konservatorių partijos išmestas M.Majauskas trečiadienį paskelbė kandidatuosiantis į Vilniaus merus kaip savarankiškas kandidatas.

Tai sukėlė įvairių reakcijų šalies politinėje padangėje. Vienus konservatorių maištininko sprendimas stebino, kitų – nelabai.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Mykolas Majauskas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Mykolas Majauskas

Panašu, kad šis M.Majausko žingsnis nenustebino ir būsimo konkurento kovoje dėl krėslo Konstitucijos prospekto aukštybėse.

„Visi kandidatai yra svarbūs, bet tai nekeičia mano preferencijų ir mano komandos pasirengimo laimėti šiuos rinkimus“, – 15min sakė vadovauti sostinei siekiantis A.Zuokas.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Artūras Zuokas
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Artūras Zuokas

Jis teigė nemanantis, kad jam tai sumaišys kortas rinkimuose, tačiau svarstė, kad greičiausiai daugiau pasirinkimo turės būtent konservatorių rinkėjai.

Pasak buvusio Vilniaus vadovo, toks M.Majausko žingsnis atspindi konservatorių vidines problemas.

„Negalėčiau vertinti tų visų dalykų. Be abejo, daugiau reikėtų orientuotis į konservatorių narius ir jų rinkėjus. Šiuo atveju, konservatorių nariai ir rinkėjai turės didesnį pasirinkimą šiuose rinkimuose. Juolab, tai atspindi ir konservatorių vidines problemas“, – kalbėjo buvęs Vilniaus meras.

„Vidinės įtampos sklandė ir nesutarimai tarp tam tikrų grupių visada buvo žinomi“, – pridūrė jis.

M.Majauskui paskelbus apie savo sprendimą kai kurie netgi pradėjo svarstyti, kas finansuos savarankiškai besikeliančio kandidato kampaniją.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rasa Juknevičienė
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rasa Juknevičienė

Apie tai užsiminė ir konservatorių deleguota Europos Parlamento narė Rasa Juknevičienė.

„Įdomu, ar ir Mykolo rinkimų kampaniją Zuokas finansuos? Nes tiesiog labai aišku, kam to reikėjo labiausiai“, – feisbuke rašė politikė.

Paklaustas, kaip vertina tokius politinių konkurentų pareiškimus, A.Zuokas teigė nenorintis į juos gilintis.

„Aš nenorėčiau aiškinti arba reaguoti į konservatorių vidines problemas ir nesutarimus. Kita vertus, reikia išlaikyti korektiškumą net ir atžvilgiu tų kolegų, su kuriais nuomonė nebūtinai sutampa, tai yra tiesiog politinės kultūros pagrindas“, – kalbėjo A.Zuokas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vilniaus miesto savivaldybė
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vilniaus miesto savivaldybė

Kol kas apie dalyvavimą Vilniaus mero rinkimuose, be A.Zuoko, yra paskelbęs konservatorius, dabartinis vicemeras Valdas Benkunskas, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovas Lukas Savickas, Laisvės partija delegavo Tomą Vytautą Raskevičių, Liberalų sąjūdis – Eglę Radvilę, o socialdemokratai – Rasą Budbergytę.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga delegavo europarlamentarą Stasį Jakeliūną, Lietuvos regionų partija – buvusį kariuomenės vadą Valdą Tutkų, Nacionalinis susivienijimas – Vytautą Sinicą.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks kitų metų kovo 5 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas